Viivi Kemppi ampui ilmakiväärillä SE:n Pilsenissä
10.6.2022 klo 21:54
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viivi Kemppi voitti tyttöjen 10 metrin ilmakiväärikilpailun nuorten kansainvälisessä kivääri- ja pistoolilajien Shooting Hopes -tapahtumassa Pilsenissä. Kemppi kuorrutti mestaruuden ampumalla peruskilpailussa SE:n 631,2. Edellinen naisten DSE oli 630,5, jonka Emmi Hyrkäs ampui huhtikuussa.

Kemppi oli SE-tuloksellaan peruskilpailun ykkönen ja voitti lopulta kultaottelussa Unkarin Reka Toman 16–10. Suomi voitti myös tyttöjen joukkuekilpailun. Kempin jälkeen Alexandra Rosenlew oli yhdeksäs (624,8), Essi Heiskanen 29:s (619,9), Tuulevi Suomus 61:s (609,6) ja Aino Nenonen 73:s (605,9).

– Lähdin peruskisaan rennoin fiiliksin. Rytmi säilyi hyvin koko kisan läpi, ja loppua kohden alkoi jännitys lisääntymään, kun tajusi millainen tulos olisi tulossa. Sain pidettyä pakan kasassa ja loppukin sujui hyvin. finaalin oli kiva päästä. Sain paljon kokemusta ja totta kai kulta tuntui hyvältä. Olen iloinen myös, että saatiin joukkueena hyvä tulos ja kultaa, Kemppi sanoi.

Poikien asentokilpailussa Lauri Syrjä oli yhdeksäs (583) ja Aleksi Kasi 33:s (570).

Tulokset

Kuvat:Joni Stenström