Jarkko Mylly nyt 12:s para-ammunnan maailmancupissa
12.6.2022 klo 13:14

Jarkko Mylly kilpaili sunnuntaina Ranskassa maailmancupissa. (Kuva: Timo Vaitiniemi)

Jarkko Mylly on sijoittunut 12:nneksi para-ammunnan maailmancupin pienoiskiväärin R6-kilpailussa Ranskassa. Hänen tuloksensa oli 614,3.

Ranskan Chateauroux´ssa jatkui sunnuntaina para-ammunnan maailmancup, jossa jaetaan ensimmäiset maapaikat Pariisissa vuonna 2024 järjestettäviin paralympialaisiin.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) kilpaili R6-luokan 50m pienoiskiväärissä. Hän sijoittui 12:nneksi, kun hän tähtäsi peruskilpailussa 614,3 pistettä (103,5+100,7+101,1+102,2+102,8+104,0). Ranskan Cedric Fevre oli peruskisan ylivoimainen ykkönen 622,4 pisteellään.

Myllyn mukaan kilpailun aikana vallitsi ”haastava keli”, kun tuuli pyöri. Myllyllä oli yksi ”huono sarja” ja yksi ”ei ihan niin huono”, mutta niihin meni finaalipaikka. Kahdeksan parhaan finaaliin pääsi 615,7 pisteellä.

– Voin olla sijoitukseeni kuitenkin tyytyväinen. Toisessa sarjassa oli asennon kanssa ongelmia. Muuten se oli tasapaksua puurtamista. Edelleen rentous katoaa kisassa, Mylly sanoi.

Ranska otti kilpailussa kaksoisvoiton, kun Jean-Louis Michaud oli finaalin ykkönen ja Fevre kakkonen.

Mylly sijoittui torstaina R3-luokan ilmakiväärissä 24:nneksi. Hänen tuloksensa oli 628,8.

Myllyn kausi jatkuu kotimaan kisoissa. Hänen seuraava kansainvälinen kilpailunsa on Al Ainissa 3.-18. marraskuuta järjestettävät MM-kilpailut, joissa on taas jaossa paikkoja Pariisiin.

Mylly edusti Suomea viime vuonna Tokiossa järjestetyissä paralympialaisissa.

Para-ammunnan maailmancup
4.-13.6. Chateauroux, Ranska

Suomalaistuloksia su 12.6.

R6 50m pienoiskivääri, peruskilpailu 60 ls: 1) Cedric Fevre Ranska 622,4, 2) Julia Tshernoy Israel 618,8, 3) Veronika Vadovicova Slovakia 618,6, 4) Jean-Louis Michaud Ranska 618,3, 5) Radoslav Malenovski Slovakia 617,2, 6) Laslo Suranji Serbia 616,2, 7) Chao Dong Kiina 615,9, 8) Kevin Nguyen Yhdysvallat 615,7, … 12) Jarkko Mylly 614,3. 45 osanottajaa.

Finaali: 1) Jean-Louis Michaud Ranska 250,4, 2) Cedric Fevre Ranska 249,5, 3) Julia Tshernoy Israel 228,2, 4) Radoslav Malenovski Slovakia 206,4, 5) Veronika Vadovicova Slovakia 184,5, 6) Chao Dong Kiina 161,9, 7) Kevin Nguyen Yhdysvallat 142,8, 8) Laslo Suranji Serbia 122,1.

Maailmancupin kaikki tulokset Siuksen sivuilla.