Sportingin SM-mitalit ratkottiin viikonloppuna Porissa
3.7.2022 klo 21:09
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satakunnan Ampujat ry järjesti viikonloppuna Sportingin SM-kisat Porissa. Kisaan osallistui 113 ampujaa. Lauantaina ammuttiin 100 kiekkoa ja sunnuntaina 100 kiekkoa.

Ensimmäisen helteisen kisapäivän jälkeen Juhani Moilanen, Oulun Metsästys- ja Ampumaseura (OMAS), oli kisan yleisen sarjan johdossa tuloksella 95 kiekkoa. Moilasen tahti jatkui kisan toisenakin päivänä ja päivän lopussa Moilanen voitti yleisen sarjan kokonaistuloksella 181 kiekkoa.

– Ammunta oli kyllä helppoa ensimmäisenä päivänä, ei tullut helpoista kiekoista pummeja ollenkaan. Toisena päivänä oli jo aika työlästä. Mutta mukava saada viimeinkin mestaruus, sanoo Moilanen.

Harri Heinonen, Suomen Metsästysyhdistys (SMY) oli yleisen sarjan toinen tuloksella 178 ja Mattias Blomster, Sibbo Skyttegille (SSG), kolmas tuloksella 176 kiekkoa.

Y17-sarjassa Hyvinkään Metsästysampujien (HyMa) Roope Ojansuun johtoasema pysyi ensimmäisen päivän jälkeen kisan loppuun asti tuloksella 161 kiekkoa.

– Tämä ensimmäinen SM-kulta tuntuu kyllä ihan hyvältä. Oli hieno kisa, jotkut radat oli helpompia ja jotkut taas vaikeampia, mutta aika samantyyppisiä molempina päivinä, sanoo Ojansuu.

Erno Heiska, Nivalan Urheilijat (NU) oli Y17-sarjan toinen tuloksella 149 ja Onni Salo, Satakunnan Ampujat (SA) kolmas tuloksella 130 kiekkoa.

Y20-sarjan voitti OMASin Rasmus Kumpuvaara tuloksella 164 kiekkoa. ”Pystyin puolustamaan mestaruutta viime vuodelta, joten kivalta tuntuu. Kisa oli aika haastava, oli monipuolisia kiekkoja, oli vaikeita, mutta myös ihan peruskiekkoja. Ensimmäinen päivä oli ihan hyvää tekemistä, mutta toisena päivänä oli hieman haasteita löytää oikea fiilis. Viimeiseillä radalla sain kuitenkin 22 kiekkoa, mikä oli ihan hyvä.”

SSG:n Anton Selén oli Y20-sarjan toinen tuloksella 160 ja OMASin Roope Hanni kolmas tuloksella 152 kiekkoa.

Naisten sarjan voiton vei OMASin Johanna Huotari tuloksella 130 kiekkoa.

– En ollut ihan terävimmilläni. Radat oli hyvät, mutta koska sporting kisojen järjestäminen on suuritöistä ja vaatii radoilta tekijöitä ja ratakapasiteettia, niin sporting-kilpailuja on aika vähän, eikä niihin saa sellaista rutiinia kuin esimerkiksi Compakiin. Sporting on kuningaslajina omanlaisensa ja vaatii hyvää keskittymistä. Jokainen ammuntapaikka oli erilainen molempina päivinä, oli peruskiekkoa sekä kiperiä teknisiä kiekkoja eri etäisyyksille vaihtelevasti ja jos yhtään olit nukuksissa, niin se kostautui heti, kommentoi Huotari.

Anja Pekkala-Mähönen, Kiuruveden Erä- ja Urheiluampujat (KEUA), oli naisten sarjan toinen tuloksella 127 ja Laura Peltokangas Jakobstads Skytteförening (JSF) kolmas tuloksella 125 kiekkoa.

Y56-sarjan voitti OMASin Pauli Moilanen tuloksella 166 kiekkoa. Ilpo Mattila, Raahen Haulikkoampujat (RaHa), oli toinen tuloksella 159 ja SSG:n Petri Kokkonen kolmas tuloksella 158.

Y66-sarjan voitti SSG:n Kalle Suominen tuloksella 143, toisena oli Rune Lindström, Raseborgs Skyttar (RS) tuloksella 138 ja kolmantena SA:n Arto Blom tuloksella 135.

Y73-sarjan voitti Pertti Laine, Keski-Suomen Ampujat (KSA), tuloksella 147 kiekkoa. Martti Paananen SSG:ltä oli toinen tuloksella 120 ja Markku Aaltonen, Valkeakosken Rihla, kolmas tuloksella 118.

Tulokset: https://sportingshooting.fi/sa/

Teksti: Anci Sandås

Kuvat: Johanna Huotari

Y-sarjan kärkikolmikko.

 

Naisten kärkikolmikko.
Y20-sarjan kärkikolmikko.

 

Y17-sarjan kärkikolmikko.