Tommi Takanen ja Marjut Heinonen St Michel skeetin voittoihin
3.7.2022 klo 21:21
Heidi Lehikoinen

30. St Michel skeet tarjosi jälleen maailmaluokan tulostason peruskilpailussa ja voittokamppailun pitkän kaavan mukaan. Miesten kilpailun voitti Tommi Takanen, naisten sarjan Marjut Heinonen.

Lauantain jälkeen kilpailussa neljäntenä ollut Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen löysi mainion vireen sunnuntaihin ja ampui ensin parhaan tuloksen 122/125 Oskari Kössin ja Samuli Ahokkaan kanssa. Uusinnassa Takanen löi viimeisenä Oskari Kössin ja lähti semifinaaleihin numerolla 1.

Semifinaalien varminta ampumista esitti viimeisenä niihin selvinnyt Viron Reino Velleste, joka tiputti kaikki 30 kiekkoa omassa semifinaalissaan. Muut mitaliotteluun selvinneet olivat Timo Laitinen (SSG), Takanen ja Janne Vallioniemi (A-HA).

Mitaliottelun karuuden koki ensimmäisenä kolmella pummilla tippunut Janne Vallioniemi. Vellesteellä oli tässä vaiheessa kaksi pummia ja Laitisella yksi. Kun kukaan kolmikosta ei ampunut ohi seuraavan kymmenen aikana, tippui Velleste pelistä. Viimeisen kympin aikana peli tasoittui, kun Takanen pummasi yhden Laitinen tiputtaessa kaikki kiekot.

Voittaja päästiin näin ratkomaan pudotusammunnassa mihin Laitinen ehti jo pyytää varalta lisää panoksia yleisöstä, mutta niitä ei lopulta tarvittu, kun kahdeksas kiekko ratkaisi pelin Takasen eduksi.

–  Hyvä kisa, sain mitattua hyvin tuloksen pihalle. Hyvät olosuhteet, hyvät radat ja vahva tekeminen kilpakumppaneilta myös ruokki itseäni ampumaan kauden tähän asti parasta. Kolmen viikon päästä sitten Italiassa jatketaan Green cupissa, Takanen sanoi.

Naisten sarjan voitti kotimaan kisoja hallitseva Marjut Heinonen (OSH) selvällä erolla Nea Vallioniemeen (A-HA).  Junioreiden peruskilpailussa Ukko-Pekka Mäkinen (TorSA) sivusi peruskilpailun ennätystään 115 ja voitti kiekon erolla Eino Peltomäkeen (A-HA). Finaalissa osat vaihtuivat, kun Peltomäki oli terävämpi kiekoin 36-34.

M50-sarjan voitto meni tällä kertaa Viroon, kun Tonu Tammist kiri finaalin puhtaalla ammunnalla peruskilpailun ykkösen Tero Kallioisen (A-HA) rinnalle ja lopulta ohi pudotusammunnassa. Pykälää vanhempien sarjassa Vesa Lamminmäki (TSHA) teki tasaisen varman tasokkaan suorituksen 117+23 ja voitti Mikkelin Ampujien Arto Hamosen, jonka tulos 113+22.

(Teksti haastattelua lukuun ottamatta: Janne Kovanen)