Hanni kahdeksas junior-sarjassa Sportingin MM-kisoissa Italiassa, Suomen juniormaajoukkue neljäs
18.7.2022 klo 12:00
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen maajoukkuejuniorit ampuivat loistavasti Italian Orvietossa järjestetyissä sportingin MM-kilpailuissa. Tiukan kisan jälkeen Roope Hanni sijoittui 8:ksi junior-sarjassa tuloksella 183 kiekkoa 200:sta ja oli kisan paras suomalainen. Rasmus Kumpuvaara oli junior-sarjan 17. tuloksella 174 ja Anton Selén 24. tuloksella 170 kiekkoa. Junior-sarjan voitti italialainen Cristian Camporese tuloksella 193 kiekkoa.

– Kilpailu alkoi minulla heti hyvin, ammunta tuntui helpolta ja kaikki tuntui tosi varmalta tekemiseltä, kertoo Roope Hanni.

– Toisen päivän onnistuminen nosti fiilistä vielä yhä enemmän ja luottamus itseeni kasvoi koko ajan. Kiekkoja oli monenlaisia, mutta mikään ei tuottanut vaikeuksia.

Joukkuekisassa Suomen juniormaajoukkue oli hienosti neljäs yhteistuloksella 527. Italian maajoukkue voitti tuloksella 545, USA oli toinen tuloksella 542 ja Ranska kolmas tuloksella 535. Kisoihin osallistui 976 ampujaa, joista 10 suomalaista.

Maajoukkueampujien mielestä kisajärjestelyt olivat eriomaiset ja kilpailupäivät hyvin ajoitettu, joten suurempia jonottamisia ei tullut ollenkaan ampuma-asemille.

– Kiekot olivat hienoja, teknisiä ja osa erittäin haastavia. Oli myös mukava päästä ampumaan maastossa, jossa oli korkeusvaihtelua, kertoo Rasmus Kumpuvaara.

– Omalta kohdalta kisa meni hyvin, kun kaikki kierrokset pysyivät yli 20 paikkeilla, varsinkin kun tein päätöksen lähteä kisaan kolme päivää ennen kisoja, enkä kovasti ehtinyt valmistautumaan. Ammunta tuntui kuitenkin hyvältä ja vaikeammatkin kiekot hajosivat hyvin, muutamia turhia pummeja siinä kuitenkin tuli. Muuten oli hyvää tekemistä itseltä.

Open-sarjassa Mikko Kiviniemi oli 223. tuloksella 173 kiekkoa. Jussi Mäki-Hokkonen oli 258. tuloksella 171, Marko Tikkanen 298. tuloksella 169, Pekka Hanni 377. tuloksella 165, Juha Kumpuvaara 434. tuloksella 162 ja Mika Arvela 587. tuloksella 154 kiekkoa. Open-sarjan voitti italialainen Alessandro Gaetani, joka myös voitti senior-sarjan, tuloksella 195 kiekkoa. Juho Markkula oli senior-sarjan 105. tuloksella 159 kiekkoa.

Katso tulokset täältä: http://www.multipullsoft.it/Live/showMatch?matchs=NRAYT405.102.43&live=True#

Teksti: Anci Sandås

Kuvat: Roope Hanni ja Double barreled picture company

Rasmus Kumpuvaara, kuva: Double barreled picture company