Nyströmille hopeaa ja Myllymäelle pronssia para-maailmancupissa
18.7.2022 klo 15:43
Mikko Taussi

World Para Shooting Sportin (WSPS) maailmancupin kilpailut Saksan Münchenissä jatkuivat maanantaina suomalaislajein. Ampumalinjalla olivat kaikki neljä suomalaista. Näkövammaisten ilmakiväärin makuukilpailuun osallistui Timo Nyström, ilmavakiopistoolissa Markku Karjalainen ja para-trapissa Vesa Järvinen ja Juha Myllymäki.

Nyström aloitti suomalaisten kilpailupäivän. Makuukilpailun alku sujui Nyströmin johdossa, mutta neljännen ja viidennen sarjan pienoinen notkahdus pudotti Nyströmin peruskilpailun toiseksi Sveitsin Claudia Kunz-Inderkummenin kerätessä eniten pisteitä, 605.2. Nyströmin tulos oli 599.0, mikä jäi kymmenen pistettä hänen nimissään olevasta Suomen ennätyksestä. Tulos riitti kuitenkin varmistamaan osallistumiskelpoisuuden marraskuussa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa pidettäviin para-ammunnan maailman mestaruuskilpailuihin.

Nyström aloitti finaalin hyvin, mutta muutama heikohko laukaus esti lopussa taistelun kirkkaimmasta mitalista. Mikkeliläinen oli kuitenkin tyytyväinen tähän päivään ja koko kilpailureissuun.

Tulokset

1. David Dulin, FRA 239.9 (peruskilpailu 593.5)
  2. Timo Nyström, FIN 228.8 (599.0)
  3. Claudia Kunz-Inderkummen, SUI 209.7 (605.2).
  4. Stefan Kopcik, SVK 178.5 (559.0).
Timo Nyström.

Markku Karjalainen osallistui 10 metrin ilmavakiopistoolikilpailuun. Karjalainen oli tyytyväisen oloinen lopputulokseensa 318. Kilpailussa ammutaan yhteensä 40 laukausta viiden laukauksen sarjoina. Yhden sarjan ampuma-aika on 10 sekuntia. Pistoolina kilpailussa käytetään suomalaisille tuttua ilmaolympiapistoolia. Karjalainen sijoittui kahden kymmenen urheilijan joukoksi sijaluvulle 16.

1. DENYSIUK Oleksii  (UKR) 363
2. SINGH Deepender (IND) 351
3. GURISATTI Gyula (HUN) 350
16. KARJALAINEN Markku (FIN) 318.

Para-ampujilla ammunta sujui molempien, Vesa Järvisen ja Juha Myllymäen selvitessä finaaliin. Myllymäki ampui pyörätuolisarjan trapissa parhaan peruskilpailun tuloksen 109 (22, 20, 24, 19, 24). Finaaliraja oli 106 kiekkoa. Finaali käynnistyi erinomaisesti Myllymäen tehdessä eroa muihin ampujiin heti alkuun. Yhdestoista kiekko jäi kuitenkin tyynesti lentämään kohti Münchenin ampumaradan taustapenkkaa. Ensimmäisen ampujan putoamishetkellä Myllymäki oli menettänyt johtopaikkansa, mutta oli vain yhden kiekon perässä kilpailua sillä hetkellä johtanutta Pedro Gomez Albendea. Myllymäki sijoittui lopulta hienosti kolmanneksi.

Paratrapin finaalitulokset (pyörätuolisarja)
1. GOMEZ ALBENDEA Pedro (ESP) 40 (108)
2. HOEFS Thomas (GER) 37 (106)
3. MYLLYMAKI Juha (FIN) 28 (109)

Juha Myllymäki ja valmentaja Pekka Maunula

Järvinen sijoittui alaraaja-amputoitujen trapin peruskilpailussa neljänneksi tuloksella 112 (20, 24, 24, 22, 22). Peruskilpailun parhaan tuloksen, 118, ampui Italian Saverio Cuciti. Finaaliraja tässä sarjassa oli 108 eli Järvinen kykeni ampumaan rauhallisesti oman suorituksensa loppuun saakka. Järvisen finaali alkoi hieman takellellen, mutta kilpailun edetessä hän sai ajatuksesta kiinni ja alkoi kohoamaan sijoituksissa tulostaululla. Kilpailu oli kuitenkin tasainen iltapäiväauringon paahtaessa kisa-areenalle. Lopulta Järvisen oli tyytyminen neljänteen sijaan, vaikka hän tiputti viimeisessä ratkaisevassa viiden kiekon sarjassa kaikki viisi kiekkoa (yhteensä 26).