Kolme Suomen ennätystä kansallisen skeetin SM-kilpailuissa
7.8.2022 klo 14:35

Y50-joukkue TSHA: (vas.)Jouni Leijo, Pauli Pietarila, Vesa Lamminmäki.

Kansallisen skeetin SM-kilpailut ammuttiin Porin Katinkurun ampumakeskuksessa lauantaina.

Teksti ja kuva: Maarit Lepomäki

Kansallisen skeetin SM-mitalien kohtalon ratkoi tuulisessa mutta muuten kohtuullisen hyvissä olosuhteissa 54 ampujaa sarjoista Y16-Y80.

Parhaan tuloksen, 95 osumaa, ampui Y60-sarjan mestari Vesa Lamminmäki Tampereen Seudun Haulikkoampujista. Sarjat 25+23+22+25 olivat mallikasta ammuntaa. Varsinkin viimeisen sarjan täydet oli mainio tulos, sillä iltapäivällä puhalsi melkoinen tuuli. Tamperelaiset veivät M50-sarjan voiton (271) joukkueella Jouni Leijo, Pauli Pietarila ja Vesa Lamminmäki.

Miesten sarjan voiton vei Vesa Pietarila Lounais-Hämeen Ampujista. Voitto ei irronnut helpolla, sillä Oulun Jouni Uutela rikkoi saman verran kiekkoja (93). Pietarila rikkoi ensimmäisessä uusintatuplassa molemmat kiekot, mutta Uutela pummasi molemmat. Miesten Joukkuemestaruuden ottivat tamperelaiset joukkueellaan Juha Luojus, Jarno Jaakkola, Jukka Heikkilä. Tulos oli 268.

M50-sarjan voitosta käytiin tiukka kilpailu. Mitalit jaettiin pisteen eroilla. Voittajaksi sinnitteli Juha Luojus (TSHA), jonka tulos oli 93 (24+24+24+21). Satakunnan Ampujien Antero Ruuhikorven loppukiri (25+24) riitti hopealle tuloksella 92. Pronssille nousi Erkki Ritoniemi (PMS).

Nuorten Y16-sarjassa Euran Kaarlo Salonen otti mestaruuden Suomen ennätystuloksella 81. Y70-sarjassa NoSA:n Lauri Jaakkola vei voiton voittamalla uusinnassa Seppo Juutilaisen (KeSa) 1-0. Y75-sarjassa Jorma Hacklin Loimaalta otti mestaruuden vakuuttavasti tuloksella 87. Y70-sarjan joukkuemestaruuden vei Loimaan Laukojat joukkueellaan Martti Perho, Reino Jussilainen ja Jorma Hacklin.

Y80-sarjassa Martti Nieminen (EuSA) oli mestari uudella Suomen ennätyksellä 72 osumaa. N50-sarjan mestari Jaana Grahn teki sarjansa uuden SE:n 81 (L-HA).

LV1-sarjassa Pekka Sjöman (VihA) otti mestaruuden tuloksellaan 82.

Satakunnan Ampujien nettisivulta löytyy kuvia ja tulokset: SM kansallinen skeet 2022 – Satakunnan Ampujat (sporttisaitti.com)

Lopputulos2022SMks ver2

JoukkuelopputSM2022

// Artikkelia päivitetty ma klo 6.10: oikaistu Jaana Grahnin sarja ja siten uusi SE. //