Pistoolilajien SM-Pori: Kallio ja Aaltonen mestareiksi vakiopistoolissa, Talvitie ja Karri 25m pistoolissa
13.8.2022 klo 19:56

Ritva Karri voitti 25 metrin urheiilupistoolin SM-kultaa. (Kuva: Mika Vuolle)

Pistoolin SM-kilpailuissa Porissa ammuttiin lauantaina vakiopistooli ja 25m pistooli.

Teksti ja kuva: Mika Vuolle

Miesten vakiopistoolin kärjessä Suomussalmen Ampujien Joonas Kallio ja Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie kävivät erittäin tasaista kamppailua mestaruudesta. Kuudenkymmenen laukauksen kilpasarjan jälkeen molempien tulos oli 563 pistettä ja molemmilla oli 14 napakymppiä. Kallio nousi mestariksi parempien viimeisten kymmenen laukauksen turvin ja näin Talvitien oli tyytyminen hopeaan.

Tasokkaassa kilpailussa SM-pronssia ampui Nurmeksen Ampumaseuran Karri Turunen kaksi pistettä huonommalla tuloksella 561.

Naisten vakiopistoolissa käytiin niin ikään tasainen kilpailu mitaleista, muutamin pistein eroin. Turun Seudun Ampujien Sonja Aaltonen voitti mestaruuden tuloksella 535. Hopeaa sai Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri tuloksella 533 ja pronssia Härmän Seudun Ampujien Susanna Saksa tuloksella 530.

Vakiopistoolin joukkuekilpailun voitti Suomussalmen Urheiluampujat (Joonas Kallio, Teemu Lahti ja Jan Parhiala) tuloksella 1651 pistettä. Hopealle sijoittui Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura ja pronssille Sysmän Sisu.

25m pistoolissa miesten kilpailussa SM-tittelin nappasi hyvässä vireessä oleva Marko Talvitie tuloksella 575 pistettä ja kuittasi näin jo viikonlopun kolmannen mitalinsa eilisen olympiapistoolin kullan ja aamupäiväisen vakiopistoolin hopean jatkoksi. Hopealle sijoittui Lappajärven Ampujien Esa Savola kolme pistettä huonommalla tuloksella ja pronssille Sysmän Sisua edustava Ari Meinander tuloksella 570 pistettä. Meinander päihitti napakympeillä samalla tuloksella neljänneksi sijoittuneen Joonas Kallion.

25 m pistoolin naisten finaalin voitti peruskilpailussakin parhaan tuloksen 566 pistettä ampunut Ritva Karri. Hopealle sijoittui Etelä-Saimaan Ampujien Olga Wolkoff ja pronssille Susanna Saksa.

Yleisen sarjan joukkuekilpailussa kärkikaksikko oli sama kuin vakiopistoolissakin. Tarkin oli Suomussalmen Urheiluampujat tuloksella 1685 pistettä. Hopeaa ampui Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura ja pronssia Oulun Metsästys- ja Ampumaseura.

Naisten joukkuekilpailun 25m pistoolissa voitti Turun Seudun Ampujat tuloksella 1602.

// Artikkelia muokattu klo 21.10: päivitetty naisten 25m urheilupistoolin mitalistit tulospalvelussa olleen virheen vuoksi. //