SM-skeet: Tommi Takanen ja Marjut Heinonen Suomen mestareiksi
14.8.2022 klo 18:49

Tommi Takanen tuulettaa neljännen SM-kultamitalinsa kunniaksi. (Kuvat: Lassi Palo)

Tommi Takanen voitti miesten ja Marjut Heinonen naisten skeetin Suomen mestaruuden sunnuntaina Lopella.

Lopen ampumaurheilukeskuksessa järjestettiin viikonloppuna aurinkoisissa olosuhteissa miesten ja naisten skeetin SM-kilpailut. Avauspäivänä lauantaina ammuttiin 75/125 kiekkoa ja sunnuntaina viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit.

Miesten peruskilpailu oli kovatasoinen, sillä seitsemän ampujaa rikkoi 120 pisteen rajan – kärjessä Ala-Hämeen Ampujien Timi Vallioniemi tuloksellaan 123. Kolmen tulos oli 122: Eetu Kallioinen (A-HA), Otto Kutila (A-HA) ja Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille).

Neljä miestä teki tuloksen 119, ja he uusivat viimeisestä eli kahdeksannesta finaalipaikasta. Sen sai Oskari Kössi (SSG).

Sami Aaltonen sai miesten SM-hopeaa.

Miesten Suomen mestaruuden voitti lopulta Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen, joka oli mitaliottelussa Sami Aaltosta (Rauman Seudun Urheiluampujat) parempi pistein 38–32. Takasen ja Aaltosen peruskilpailun tulos oli 120. SM-pronssi meni Laitiselle, ja Kallioinen sijoittui neljänneksi.

Takanen voitti nyt neljännen Suomen mestaruutensa. Ensimmäinen tuli samalla radalla vuonna 2013.

– Kilpailuni oli vaikea. Se oli koko ajan sellaista työstämistä eikä ollut yhtään helppoa suoritusta, Takanen sanoi ottaessaan onnitteluja vastaan kilpakumppaneiltaan.

Naisten SM-kultamitali meni Marjut Heinoselle (Oulun Seudun Haulikkoampujat), joka voitti mitaliottelussa Nea Vallioniemen (A-HA) pistein 34–28. Heinosen peruskilpailun tulos oli 116 ja Vallioniemen 114. Peruskilpailun parhaan tuloksen (119) tehnyt SSG:n Heidi Hämäläinen sai SM-pronssia.

– Hyvä kisa oli! Tämä päivä vähän harmittaa, koska olisi ollut mahdollisuudet parempaan peruskilpailuun. Mutta ihan ookoo, iloinen Suomen mestari sanoi.

Marjut Heinosen iloinen kultamitalituuletus.

Heinonen ja Vallioniemi on nimetty Suomen EM-joukkueeseen, joka lähtee Kyproksen Larnakassa elo-syyskuussa järjestettäviin kisoihin. Vallioniemi kilpailee tyttöjen skeetissä.

– Kaikki on hyvin EM-kisoja ajatellen. Nyt alkaa valmistautuminen niitä kohti, syyskuun 4. päivänä kisoihin matkustava Heinonen sanoi.

Miesten Suomen mestari Tommi Takanen on myös nimetty Suomen EM-joukkueeseen.

Ala-Hämeen Ampujat voitti sekä miesten että naisten joukkuemestaruudet. Miesten voittotulos oli 361 ja naisten 317. Miesten mestarijoukkueessa ampuivat Eetu Kallioinen, Samuli Ahokas ja Timi Vallioniemi. Naisten joukkueen jäsenet olivat Nea Vallioniemi, Marja Mäkelä ja Kaisa Kurki.

Skeetin SM-kilpailut
13.-14.8. Loppi

Tuloksia su 14.8.

Miesten skeet, peruskilpailu 125 kiekkoa): 1) Timi Vallioniemi A-HA 123, 2) Timo Laitinen SSG 122+6, 3) Otto Kutila A-HA 122+5, 4) Eetu Kallioinen A-HA 122+3, 5) Sami Aaltonen RSA 120+14, 6) Janne Himanka L-HA 120+13, 7) Tommi Takanen LAS 120+7, 8) Oskari Kössi SSG 119+9, 9) Santeri Syrjätie HoSA 119+8, 10) Eemeli Kurki A-HA 119+1, 11) Oskari Lehtimäki HoSA 119+1. 68 osanottajaa.

Semifinaali 1: 1) Tommi Takanen LAS 27, 2) Sami Aaltonen RSA 26, 3) Timi Vallioniemi A-HA 25, 4) Otto Kutila A-HA 14.
Semifinaali 2: 1) Timo Laitinen SSG 29, 2) Eetu Kallioinen A-HA 29, 3) Oskari Kössi SSG 27, 4) Janne Himanka L-HA 14/20.

Mitaliottelu: 1) Tommi Takanen LAS 38/40, 2) Sami Aaltonen RSA 32/40, 3) Timo Laitinen SSG 27/30, 4) Eetu Kallioinen A-HA 15/20.

Nea Vallioniemi edustaa Suomea EM-skeetin tyttöjen sarjassa.

Naisten skeet, peruskilpailu 125 kiekkoa): 1) Heidi Hämäläinen SSG 119, 2) Marjut Heinonen OSH 116, 3) Nea Vallioniemi A-HA 114, 4) Niina Aaltonen RSA 110, 5) Julia Ylimäinen TorSA 106, 6) Kaisa Kurki A-HA 103, 7) Marja Mäkelä A-HA 100, 8) Jenna Kössi SSG 98, 9) Jaana Grahn L-HA 97.

Mitaliottelu: 1) Marjut Heinonen OSH 33/40, 2) Nea Vallioniemi A-HA 28/40, 3) Heidi Hämäläinen SSG 20/30, 4) Niina Aaltonen RSA 11/20.