Pistoolin ikäsarjojen SM-Laukaa: Ritva Karrille kaksi mestaruutta, Päivi Mariani-Ceratille N60-sarjan SE
20.8.2022 klo 21:37

M20-sarjassa mestariksi ampui Lasse Kurkela ja hopealle Iivari Kelhä.

Pistoolin nuorten ja ikäsarjojen SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Laukaassa. Toisen kilpailupäivän lajeina olivat 50 m pistooli ja 25 m pistooli.

Teksti: Mika Vuolle

50 m pistoolissa M50-sarjassa tarkin oli Poliisien Ampumaseuran Rauno Hartikainen hyvällä tuloksella 534 pistettä. Hopeaa sai Isojoen Urheilijoiden Markku Pitkäranta (517) ja pronssia Tikkakosken Ampujien Heikki Oikari (507).

M60-sarjan tarkin oli Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Lauri Lauste tuloksella 520.

N50-sarjassa 50 m pistoolin suomenmestaruuden voitti Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri tuloksella 505 pistettä ja N60-sarjan mestaruuden saavutti Muuramen Yrityksen Sirkka Ylistö tuloksella 359 pistettä.

Y70-sarjan tarkin oli Juvan Ampujien Heikki Lipsanen (474), Y75-sarjan Tikkakosken Ampujien Juhani Öhman (461) ja kokenempien ampujien Y80-sarjassa mestariksi ampui Äänekosken Ampujia edustava Alpo Tuikka (442).

Y50-sarjan joukkuemestaruuden 50 m pistoolissa voitti Poliisien Ampumaseura tuloksella 1515 pistettä.

25 m pistoolissa nuorimpien M16-sarjassa kultamitalin ampui Kuortaneen Kuntoa edustava Lauri Kivistö. Hän ampui 40 laukauksen kilpailussa tuloksen 332. N16-sarjan mestaruuden voitti Raseborgs Skyttarin Lumi Saikkonen tuloksella 338. M20-sarjassa tarkin oli saman seuran Lasse Kurkela, joka 60 laukauksen kisassa laukoi tauluun 567 pistettä. N20-sarjassa ammuttiin sääntöjen mukaan myös finaali, jonka tarkin oli Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Vilja-Alina Ahokangas 12 osumalla.

M50-sarjan 25 m pistoolissa kokemus oli valttia. SM-tittelin voitti Poliisien Ampumaseuran Kai Jahnsson tuloksella 563 pistettä ja 18 napakymppiä. Pohjois-Hämeen Ampujien Petri Eteläniemen oli tyytyminen hopeaan samalla tuloksella ja seitsemällä napakympillä. Pronssia ampui Asikkalan Ampumaseuran Ali Tommola (560 pistettä).

M60-sarjassa tarkin oli Salon Seudun Ampujien Matti Anttonen (560 pistettä).

N50-sarjan mitalikolmikon muodostivat päivän kaksoismestariksi noussut Ritva Karri (565), Etelä-Saimaan Ampujien Olga Wolkoff (550) ja Poliisien Ampumaseuran Paula Viitasaari (548).

N60-sarjan mestaruuden voitti Päivi Mariani-Cerati, joka paranteli sarjan SE-lukemat numeroihin 541 pistettä.

25 m pistoolin Y70-sarjan voittoon ampui Turun Seudun Ampujien Kalevi Toivonen tuloksella 555 pistettä. Y75-sarjassa SM-tittelin voitti Lapin Ampujien Raimo Lusenius (540) ja Y80-sarjassa Äänekosken Ampujien Alpo Tuikka (449), joka Karrin tavoin ylsi launtaina ikäsarjansa molemmissa lajeissa mestaruuteen.

25 m pistoolin Y50-sarjan joukkuekilpailun suomenmestaruuden voitti Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura.

Perjantain parhaasta saavutuksesta vastasi Etelä-Saimaan Ampujien Olga Wolkoff, joka ampui N50-sarjassa uuden Suomen ennätyksen 538 pistettä.

Olga Wolkoff paranteli Laukaassa N50-sarjan SE-tuloksen lukemaan 538 pistettä.

Nuorten sarjoissa mestareiksi ampuivat Rauman Seudun Urheiluampujien Iivari Kelhä M18-sarjassa tuloksella 541 ja Raseborgs Skyttaria edustava Lasse Kurkela, joka ampui peruskilpailussa tuloksen 549 ja finaalissa 12 osumaa.

M50-sarjassa olympiapistoolin mestaruuden voitti Olli Parén (Kuusankosken Ampujat) tuloksella 537 ja 10 napakympillä. Petri Eteläniemi (Pohjois-Hämeen Ampujat) oli hopealla samalla tuloksella ja seitsemällä napakympillä. Pronssia ampui Asikkalan Ampumaseuran Ali Tommola tuloksella 535 pistettä.

M60-sarjassa mitalikolmikon muodostivat Asikkalan Ampumaseuran Jussi Laukkanen (540), Hannu Räsänen Keski-Suomen Ampujista (533) ja Hyvinkään Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Simo Saarenmaa (525).

Y70-sarjassa mestariksi ampui Kotkan Ampumaseuran Hannu Seppä tuloksella 511. Y75-sarjan tarkin oli Mikkelin Ampujien Jorma Åsbacka (502) ja Y80-sarjassa voittoon ylsi Risto Marjanen Keski-Suomen Ampujista (441).

Y50-sarjan joukkuemestaruuden voitti Asikkalan Ampumaseura.