Liina Laine neljäs Compak Sportingin MM-kisoissa
28.8.2022 klo 20:36
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liina Laine kisavauhdissaan.

Liina Laine sijoittui hienosti neljänneksi Compak Sportingin MM-kilpailuissa, jotka järjestettiin Etelä-Afrikassa.

Teksti: Anci Sandås
Kuvat: Jesse Marttila

Compak Sportingin MM-kilpailut järjestettiin 25.–28. elokuuta Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa. Suomalaisista sporting-ampujista Liina Laine sijoittui hienosti naisten sarjan neljännelle sijalle tuloksellaan 184 kiekkoa 200:sta.

– Kisasta jäi tosi hyvä fiilis. Loppua kohti parantunut ammunta jätti tyytyväiseen fiilikseen. Oli mukava päästä ampumaan hienoilla kansainvälisillä radoilla huippuseurassa – vaikkakin vähän vaihtelevissa sääolosuhteissa. Puitteet kilpailuille olivat mahtavat ja järjestelyt toimivat erittäin hyvin, mikä oli erityisen mukavaa.

Johanna Huotari oli naisten sarjan kymmenes tuloksella 175 kiekkoa.

– En ole tyytyväinen omaan suoritukseeni. Parhaat kierrokset ammuin harjoituksiin, mutta vähän ampuneena, tähän kauteen mikä itselle olisi ollut sopivaa, ei riittänyt enää itse kisaan. Mutta taas yhdestä oppineena suunta on eteenpäin.

– Muuten reissu on ollut mahtava, toki monen onnensattuman saattelemana sai tutustua Etelä-Afrikan kulttuuriin ja elämään maaseutua myöten paikallisen näkökulmasta.

Naisten sarjan voitti italialainen Carla Flammini tuloksella 192 kiekkoa.

Roope Hanni oli juniorsarjan 11:s tuloksellaan 187 ja oli samalla Open-sarjan paras suomalaisampuja. Juniorsarjan voitti italialainen Cristian Camporese (195).

– Kilpailu alkoi ihan tyydyttävästi, kun ensimmäisenä päivänä tulos oli 45/50. Toisena kisapäivänä vointini oli huono, koska sain ruokamyrkytyksen. Sain kuitenkin ammuttua hyvän tuloksen 49/50. Kolmantena päivänä oloni huonontui entisestään eikä ammunnastakaan oikein tullut mitään, koska ei ollut energiaa ampua, kun ruoka ei pysynyt sisällä. Viimeisenä päivänä oloni oli jo hieman parempi, minulla oli enemmän energiaa ja ampuminen tuntui taas hyvältä ja ammuin silloin 50/50.

Pekka Hanni sai 176 kiekkoa ja oli Open-sarjan 101:s.

Compak Sportingin MM-kisaan osallistui 220 ampujaa 20 maasta.

Katso kisojen tulokset.