Björn Friman uusi viimevuotisen Suomen mestaruutensa
17.9.2022 klo 23:21

Brörn Frimanille SM-kultaa, Juha Rutoselle hopeaa ja Antti Kajanille pronssia.

Björn Friman uusi viimevuotisen 300m kiväärin makuun Suomen mestaruuden lauantaina Hälvälän ampumaradalla.

Lahden Ampumaseura järjestää viikonloppuna 300m kiväärin SM-kilpailut Hollolan Hälvälän ampumaradalla. SM-kisoissa kilpaillaan sarjoissa M, N, M20 ja N20. Lauantaina ammuttiin 300m kiväärin makuun 60 ls kilpailu ja 3×20 ls kilpailu. Sunnuntaina ovat vuorossa vakiokiväärin makuun 40 ls kilpailu ja vakiokiväärin 3×20 ls kilpailu.

Björn Friman (Esbo Skytteförening) voitti makuun SM-kultaa tänäkin vuonna, nyt tuloksella 596. Juha Rutonen (Haminan Ampumaseura) teki saman tuloksen, mutta jäi hopealle ”napakympeillä” 37–26.

– Koelaukaukset alkoivat tyynessä säässä, ja tuuli yltyi kisan alettua. Ensimmäinen osuma oli ysi, kolme ensimmäistä sarjaa meni olosuhteisiin tutustumiseen ja siinä vaiheessa taisivat muut kisaajat jo odotella kirkkaita mitaleita itselleen. Kolmella täydellä sarjalla nousin kuitenkin kärkeen ja syvät kympit sitten sinetöivät voittoni ja sain taas SM-kultaa, Friman sanoi.

SM-mitalistit Juho Autio (vas.) Antti Puhakka ja Björn Friman.

Kolmiasentokilpailusta Friman sanoi, että sekin oli tasainen. Siinä hänelle tuli kolme kauden huonointa sarjaa (yksi jokaiseen asentoon). Voiton vei HAS:n Antti Puhakka, jonka tulos oli 575. Hopeaa sai OMAS:n Juho Autio (574/17x), ja pronssi meni Frimanille (574/17x). HAS:n Juha Rutonen oli neljäs (574/13x).

– Tulokseni riitti pronssiin, kun kulta lipesi otteestani viimeisellä laukauksella, Friman sanoi

Naisten mestaruudet menivät Hanna-Kaija Niemiselle (LeA) ja Laura Määttäselle (KontU). Y20-sarjan makuun Suomen mestari on tuore ”piekkarin” parikilpailun Euroopan mestari Lauri Syrjä.

Kaikki tulokset LAS:n verkkosivuilla.