MM-Osijek: Suomi 8:s poikien trapin joukkuekilpailussa
24.9.2022 klo 15:35
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi sijoittui poikien trapin joukkuekilpailussa kahdeksanneksi, kun haulikkolajien MM-kilpailut jatkuivat lauantaina Kroatian Osijekissa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien MM-kilpailuissa oli lauantaina yksi suomalaislaji: poikien trapin joukkuekilpailu. Suomen joukkueessa ampuivat Kaarlo Hoppu (Pohjois-Hämeen Ampujat), Juho Montonen (Iisalmen Ampujat) ja kaksi MM-pronssia kisoissa napannut Juho Mäkelä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat).

Peruskilpailussa jokainen urheilija ampui 75 kiekkoa eli kukin joukkue ampui kaikkiaan 225 kiekkoa. Peruskilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsi kultamitaliotteluun, ja kolmonen ja nelonen menivät pronssimitaliotteluun.

Suomen tulos oli 198, jolla se sijoittui kahdeksanneksi. Kaikki suomalaiset tekivät tuloksen 66. Hopun sarjat olivat 23+23+20, Montosen 21+21+24 ja Mäkelän 20+23+23. Pronssiotteluun pääsi tuloksella 204.

Montonen ja Mäkelä kilpailivat nyt viimeisen kerran juniorisarjassa. Mäkelän mukaan oli hyvä päättää junnukisat kahteen MM-mitaliin. Hän tosin piti päivän joukkuekilpailua vaikeana:

– Mutta melko hyvin sain ekan sarjan jälkeen otettua itseäni niskasta kiinni, vaikka se ei mitaliotteluihin riittänytkään, hän sanoi.

Montonen puolestaan sanoi, että Osijekin MM-kilpailut olivat hyvä kilpailu päättää junnuvuodet, vaikka menestystä ei tullutkaan.

– Hieman harmittaa, kun tänään kaksi ekaa sarjaa ei mennyt niin hyvin kuin olisi pitänyt.

Hopun kaksi ensimmäistä sarjaa onnistui hyvin ja ampuminen oli varmaa ja mukavaa.

– Viimeisen kierroksen lopussa alkoi liika yrittäminen, ja oma kierros vesittyi. Onneksi muut pojat onnistuivat viimeisellä kierroksella. Joukkuekilpailusta jäi kuitenkin hyvä mieli ja joukkueen henki oli jälleen loistava. Kiitos koko joukkueelle, Hoppu sanoi.

Intia voitti kultamitaliottelussa Italian pistein 6–4. Yhdysvallat oli pronssiottelussa Espanjaa parempi numeroin 6–0.

Osijekissa ei ole sunnuntaina kilpailutapahtumia. Miesten ja naisten trap alkaa maanantaina 26. syyskuuta. Ne ammutaan kolmipäiväisinä kilpailuina eli finaalit ovat keskiviikkona 28. syyskuuta.

Haulikon MM-kilpailut (skeet, trap)
19.9. –12.10., Osijek, Kroatia

Tuloksia la 24.9.

Trapin joukkuekilpailu, pojat
Peruskilpailu 225 kiekkoa: 1) Italia 206, 2) Intia 205/uusinta 2, 3) Yhdysvallat 205/0, 4) Espanja 204, … 8) Suomi 198. 16 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Intia – Italia 6–4
Pronssimitaliottelu: Yhdysvallat – Espanja 6–0

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.