MM-Osijek: Suomelle hopeaa naisten trapin joukkuekilpailussa!
30.9.2022 klo 17:58
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Italia juhlii, Suomelle hopeaa ja Australialle pronssia. (Kuvat: Lesley Goddard)

Suomen naiset saavuttivat trapissa jo toisen arvokisamitalin kuukauden kuluessa, sillä he saivat perjantaina MM-joukkuehopeaa Kroatian Osijekissa. Kuukausi sitten tuli EM-joukkuehopeaa Kyproksella.

Mopsi Veromaa (vas.), Noora Antikainen ja Satu Mäkelä-Nummela.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien MM-kilpailuissa oli perjantaina yksi suomalaislaji: naisten trapin joukkuekilpailu. Suomen joukkueessa ampuivat Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Noora Antikainen ja Satu Mäkelä-Nummela sekä Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa.

Peruskilpailussa jokainen urheilija ampui 75 kiekkoa eli kukin joukkue ampui kaikkiaan 225 kiekkoa. Suomen tulos oli 205, jolla se sijoittui peruskilpailussa toiseksi ja eteni upeasti kultamitaliotteluun Italiaa (214) vastaan. (Peruskilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsi kultamitaliotteluun, ja kolmonen ja nelonen menivät pronssimitaliotteluun.)

Antikaisen tulos oli 69 (24+24+21), Mäkelä-Nummelan 66 (23+21+22) ja Veromaan 70 (23+24+23).

Suomen trap-naisten menestys sai näin jatkoa, sillä he saavuttivat joukkuekilpailun EM-hopeaa kuukausi sitten Kyproksen Larnakassa. Suomen joukkueessa ampui tuolloin Antikaisen ja Veromaan lisäksi Sara Nummela.

Kultamitaliottelussa pistetilanne oli 1–1 ensimmäisten viidentoista kiekon jälkeen, kun osumat menivät tasan 13–13. Toinen kierros, ja Italia siirtyi 3–1-johtoon (osumat 13–11). Kamppailu maailmanmestaruudesta oli jännittävä, sillä Suomi tasoitti tilanteen 3–3:een, kun se voitti seuraavan kierroksen osumin 13–12. Kun Suomi voitti seuraavat viisitoista kiekkoa osumin 12–9 ja siirtyi 5–3-johtoon, otti Italian valmentaja aikalisän.

Kamppailu voitosta oli kova: kun Italia tasoitti tilanteeksi 5–5 (13–10), mentiin uusintaan. Kun uusinnassa Italia rikkoi kaikki kolme ensimmäistä kiekkoa ja Suomi ”pummasi” ensimmäisen kiekon, juhlivat italialaiset MM-kultamitaliaan.

– Jonkun on väri tössittävä, Mäkelä-Nummela kuittasi tilanteen.

Antikaisen mukaan mitaliottelu oli jännittävä ja ”loppuun asti taisteltiin”.

– Olipas lähellä MM-kulta! Kyllä nämä joukkuemitalit ovat myös tärkeitä. Tehdään töitä tiiminä. Kova oli vastus ja paljon tehtiin töitä, mutta ihan ei riittänyt kultaan, hän sanoi.

– Laitettiinpahan Italia työskentelemään MM-kultansa eteen urakalla! Täytyy sanoa, että tällaiselle ötökkäkammoiselle päivä ei ollut mitenkään helpoin. Kiitokset vain tiimikavereille pelastuksista ja ymmärryksestä, Veromaa sanoi.

Italia voitti MM-joukkuekultaa jännittävien vaiheiden jälkeen. Suomi sai hopeaa ja Australia pronssia. (Kuva: Lesley Goddard)

ISSF:n livelähetyksen selostajatkin ihmettelivät, kun nämä ”ötökät” kiipesivät myös tv-kameroiden linsseihin peittäen näkyvyyden lähes täysin.

Veromaa jatkoi, että olisihan tällaisella tuloksella (70) pärjännyt henkilökohtaisessa kilpailussa paremmin.

– Mutta mahtavaa lopettaa kausi tähän!

Australia voitti pronssia, kun se oli Kiinaa parempi pistein 6–4. Kiinan peruskisan tulos oli 204 ja Australian 202.

Osijekissa ei ole lauantaina kilpailutapahtumia. Poikien ja tyttöjen skeet alkaa sunnuntaina.

Haulikon MM-kilpailut (skeet, trap)
19.9.–12.10., Osijek, Kroatia

Tuloksia pe 30.9.

Trap, naisten joukkuekilpailu
Peruskilpailu 225 kiekkoa: 1) Italia 214, 2) Suomi 205, 3) Kiina 204, 4) Australia 202, 5) Yhdysvallat 200, 6) Kazakstan 198. 12 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Italia – Suomi 5–5, uusinta 3–0
Pronssimitaliottelu: Australia – Kiina 6–4

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.

// Artikkelia muokattu klo 18.45: lisätty suomalaisten kommentit. Klo 20.30: lisätty mitalikuvat. //