MM-Kairo: Kiväärinaiset etenivät jatkoon
20.10.2022 klo 14:34

Marianne Palo ja Henna Viljanen etenivät 50m pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnasta perjantain varsinaiseen kilpailuun.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kivääri- ja pistoolilajien MM-kilpailuissa Egyptin Kairossa on nyt ammuttu kahdeksan kisapäivää. Seitsemän kisapäivää on jäljellä.

Kiina on ylivoimaisessa johdossa MM-mitalitaulukossa. Keskiviikon jälkeen se oli voittanut 40:stä jaossa olleesta kultamitalista peräti puolet eli 20. Lisäksi sillä oli neljätoista hopeaa ja yhdeksän pronssia – eli yhteensä 43 mitalia.

Intia on mitalitaulukossa toisena. Sen saldo oli kymmenen kultaa, kuusi hopeaa ja kymmenen pronssia – yhteensä siis 25 mitalia. Yhdysvallat oli kolmantena (3–1–5), Saksa neljäntenä (2–2–2) ja Etelä-Korea viidentenä (1–5–4).

MM-mitaleja oli saavuttanut seitsemäntoista maata, joista yhdeksän vähintään yhden maailmanmestaruuden (keskiviikon kilpailupäivän jälkeen).

Suomi oli mitalitaulukossa 12:ntena yhdellä hopea- ja yhdellä pronssimitalillaan. Alexandra Rosenlew sai hopeaa tyttöjen 50m pienoiskiväärin 3×20 ls kilpailussa, ja Suomen tytöt saivat pronssia 10m ilmakiväärin joukkuekilpailussa.

Naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3×20 ls) karsinnassa olivat torstaina suomalaisista mukana Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) ja Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening).

Viljanen ampui ensimmäisessä erässä tuloksen 582 (polvi 193, makuu 196, pysty 193). Hän sijoittui 17:nneksi ja eteni perjantain peruskilpailuun. Palo teki toisessa erässä tuloksen 580 (193+198+189), jolla hän oli 22:s. Myös hänen tuloksensa riitti jatkoon.

Molemmat suomalaiset pääsivät siis perjantain peruskilpailuun. Kiinan Mengyao Shi teki karsinnan parhaan tulokset 590.

ISSF:n kiväärin ja pistoolin MM-kilpailut
12.–28.10. Kairo, Egypti

Suomalaislajien tuloksia to 20.10.

Naisten 50m pienoiskivääri 3x20ls, karsinta
Karsinta 1. erä: 1) Mengyao Shi Kiina 590, 2) Jenny Stene Norja 588/36x, 3) Judith Gomez Ranska 588/25x, … 17) Henna Viljanen 582. 46 osanottajaa.
Karsinta 2. erä: 1) Jolyn Beer Saksa 589, 2) Jeanette Duestad Norja 589, 3) Sagen Magdalena Yhydysvallat 588, … 22) Marianne Palo 580. 52 osanottajaa.
Palo ja Viljanen mukana perjantain peruskilpailussa.