Paratrapin MM-kilpailut: Vesa Järviselle kultaa!
10.11.2022 klo 13:19
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Maailmanmestari Vesa Järvinen. (Kuvat: Pekka Maunula)

Vesa Järvinen on voittanut trapin PT2-kilpailun kultamitalin para-ampumaurheilun MM-kilpailuissa Al Ainissa. Juha Myllymäki sijoittui omassa sarjassaan kuudenneksi.

Mitalikolmikon tuuletukset.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat torstaina Arabiemiraattien Al Ainissa. Vesa Järvinen (Sibbo Skyttegille) ja Juha Myllymäki (Kaustisen Pohjan-Veikot) ampuivat trapin toisen kilpailupäivän eli peruskilpailun viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Järvinen kilpaili PT2-luokassa ja Myllymäki PT1:ssä. (PT2 tarkoittaa seisten ampuvia, joilla on kuitenkin alaraajavamma. PT1:ssä ammutaan istuen, yleensä pyörätuolissa.)

Järvisen avauspäivän tulos oli 69, jolla hän oli toisena. Slovakian Filip Marinov oli kärjessä tuloksellaan 71. Järvinen teki lopulta hyvän tuloksen 117 (24+21+24+24+24), ja Marinov piti ykkössijansa peruskisan loppuun asti rikottuaan 119 kiekkoa. Se on luokan uusi maailmanennätys. Järvinen oli peruskisan kakkonen.

Järvinen ja Marinov kävivät finaalissa tiukan kamppailun voitosta. Järvinen oli lopulta ykkönen numeroin 42–41

Järvinen sanoi, että hänen peruskilpailunsa kulki yhtä sarjaa lukuun ottamatta hienosti. Hän ampuikin kauden viimeisessä kilpailussaan kauden parhaan tuloksensa.

– Lähdin finaaliin hyvillä ja luottavaisin mielin. Ajatukset on aina vaikea pitää kurissa, mutta pitää keskittyä ampumaan kiekko kerrallaan. Tiukkaa oli, mutta tällä kertaa kaikki sujui suunnitellusti. Isot kiitokset reissukavereille mahtavasta matkasta. Tämä oli upea lopetus kaudelle, tyytyväinen maailmanmestari riemuitsi.

Tämä oli lahtelaisen Järvisen, 38, toinen MM-kulta. Hän voitti maailmanmestaruuden edellisen kerran neljä vuotta sitten Italian Lonatossa. Viime vuonna hän sijoittui samassa paikassa järjestetyissä MM-kisoissa toiseksi.

Juha Myllymäki (oikealla) finaaliesittelyssä.

Myllymäen peruskilpailun tulos oli 100 (22+18+19+19+22), jolla hän sijoittui kuudenneksi ja eteni finaaliin. Ison-Britannian Keith White oli peruskisan ykkönen tuloksellaan 110.

Myllymäki oli finaalissakin kuudes, kun hän rikkoi 13 kiekkoa. Italian Oreste Lai voitti kultaa, ja White sai pronssia. Hopea meni isäntämaan Eisa Al Zubaidille.

– Minimitavoitteeni oli saavuttaa finaalipaikka. Se meinasi olla kiven alla, mutta viimeisellä sarjalla sain nostettua itseni finaaliin. Ampuminen oli vähän on–off -hommaa eli välillä kulki ja välillä ei lainkaan. Jouduin käyttämään radoilla eri lähtöä, vaikka olosuhteet ja puitteet ovat erinomaiset, Myllymäki kertasi kilpailuaan.

– Eli kevyesti ei kulkenut missään vaiheessa. Finaali ei ottanut oikein tuulta, kun varsinkin oikeat kiekot olivat vaikeita. Mutta Vesan MM-kulta lämmittää mieltä ja kesän omat menestykset. Täällä on hyvä henki, koska kivääriampujat ovat kannustamassa. Lämpöasteita on 33–35 eli siinä ainakin tehtiin ennätys olosuhteissa!

Myllymäen arvokisakausi on ollut hyvä, sillä hän sai hopeaa lokakuussa Italian Lonatossa järjestetyissä paratrapin EM-kilpailuissa.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
3.–18.11. Al Ain, Arabiemiraatit

Suomalaislajien tuloksia to 10.11.

Vesa Järvinen ja uran toinen MM-kultamitali.

Trap, PT2-kilpailu, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Filip Marinov Slovakia 119 (ME), 2) Vesa Järvinen Suomi 117, 3) Saverio Cuciti Italia 113, 4) Ignazio Oloriz Sanz Espanja 111, 5) Miroslav Lidinsky Tshekki 110/uusinta 1, 6) Rajveer Sekhon Intia 110/0. 13 osanottajaa.

Finaali: 1) Vesa Järvinen Suomi 42, 2) Filip Marinov Slovakia 41, 3) Saverio Cuciti Italia 32, 4) Miroslav Lidinsky Tshekki 26, 5) Ignazio Oloriz Sanz Espanja 22, 6) Rajveer Sekhon Intia 13.

Trap, PT1-kilpailu, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Keith White Iso-Britannia 110, 2) Eisa Al Zubaidi Arabiemiraatit 108, 3) Pedro Gomez Albendea Espanja 102/uusinta 5, 4) Abdollreza Tavasolikhah Iran 102/4, 5) Oreste Lai Italia 102/0, 6) Juha Myllymäki Suomi 100. 11 osanottajaa.

Finaali: 1) Oreste Lai Italia 29, 2) Abdollreza Tavasolikhah Iran 23, 3) Keith White Iso-Britannia 22, 4) Eisa Al Zubaidi Arabiemiraatit 21, 5) Pedro Gomez Albendea Espanja 19, 6) Juha Myllymäki Suomi 13.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.

// Artikkelia muokattu klo 13.40: lisätty Juha Myllymäen kommentit. Klo 14.15: lisätty Vesa Järvisen kommentit. //