Para-MM: Sari Posio ilmakiväärin 39:s
14.11.2022 klo 15:19

Sari Posio kilpailemassa maanantaina MM-kisoissa. (Kuva: Timo Vaitiniemi)

Sari Posio sijoittui 39:nneksi R5-luokan 10m ilmakiväärin makuun kilpailussa, kun para-ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat maanantaina Al Ainissa.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat maanantaina suomalaisittain kahden päivän tauon jälkeen Arabiemiraattien Al Ainissa. Sari Posio sijoittui R5-luokan 10m ilmakiväärin makuun kilpailussa 39:nneksi, kun hän tähtäsi 630,6 pistettä.

Nämä olivat Turun Seudun Ampujia edustavan Posion ensimmäiset MM-kilpailut. Lietolainen Posio sijoittui viime maaliskuussa Norjan Hamarissa järjestetyissä EM-kilpailuissa ilmakiväärissä kahdeksanneksi. Hän teki siellä peruskilpailun ennätyksensä 633,3 pistettä.

Ampumaurheiluliiton kiväärin paravalmentajan Timo Vaitiniemen mukaan Posion kohdistukset menivät hyvin, mutta kisan alkaessa jännitys vei tähtäykset pitkiksi.

– Välillä oli sitten tosi hyvää tekemistä. Sari on ampumaurheilijan urallaan vasta alussa. Taso on tässä sarjassa äärettömän kova. Hyvillä mielin ensi kauteen, Vaitiniemi sanoi.

Posio oli hyvillä mielin kisansa jälkeen:

– Ensimmäinen MM-kisa ja tulos kuitenkin yli 630:n. Jännitys oli aaltoilevaa, välillä jännitti kovastikin ja välillä ei tuntunut missään ja sain hyvän rytmin päälle. Taukoa olisi pitänyt vaan rohkeasti pitää, kun jännitys iski. Jännityksen piikkiin siis menivät huonommat vaiheet kisassa. Tästä on hyvä jatkaa maajoukkueryhmään päässeenä kohti seuraavia kansainvälisiä kisoja.

Ukrainan Vitali Plakushchiy teki peruskilpailun parhaan tuloksen 639,1, ja kahdeksan parhaan finaaliraja oli 636,2 pistettä. Plakushchiy jäi lopulta fiinaalissa viimeiseksi. Voiton vei hänen maanmiehensä Vasyl Kovaltshuk. Hopea meni Indonesian Bolo Triyantolle ja pronssi Slovenian Francek Tirsekille.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) on viimeinen suomalainen, joka kilpailee Al Ainin MM-kilpailuissa. Hän osallistuu äJHkeskiviikkona R6-luokan 50m pienoiskiväärin makuun karsintaan. Karsinnan 30 parasta jatkaa torstain peruskilpailuun.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
3.–18.11. Al Ain, Arabiemiraatit

Suomalaislajien tuloksia ma 14.11.

R5 10m ilmakivääri, makuu (60 ls)
Peruskilpailu: 1) Vitali Plakushchyi Ukraina 639,1, 2) Tim Jeffery Iso-Britannia 639,0, 3) Francek Tirsek Slovenia 637,3, 4) Anuson Chaichamnan Thaimaa 636,9, 5) Bolo Triyanto Indonesia 636,8, 6) Alexandre Galgani Brasilia 636,6, 7) Philip Jönsson Ruotsi 636,6, 8) Vasyl Kovaltshuk Ukraina 636,2, … 39) Sari Posio 630,6. 56 osanottajaa.

Finaali: 1) Vasyl Kovaltshuk Ukraina 254,9, 2) Bolo Triyanto Indonesia 252,9, 3) Francek Tirsek Slovenia 232,6, 4) Philip Jönsson Ruotsi 210,7, 5) Tim Jeffery Iso-Britannia 189,3, 6) Anuson Chaichamnan Thaimaa 167,1, 7) Alexandre Galgani Brasilia 146,0, 8) Vitali Plakushchyi Ukraina 124,4.