Ruutikangas valtakunnalliseksi kärkihankkeeksi
15.12.2022 klo 12:55
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ruutikankaan ampumaurheilukeskus on yksi ensi vuoden valtakunnallisesti merkittävistä kärkihankkeista.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OK) on hyväksynyt kaikkiaan 41 liikuntapaikkahanketta eri puolilta Suomea rahoitussuunnitelmaan, joista 24 on uudisrakennuskohteita tai laajennuksia ja yhdeksän perusparannuskohteita. Yhdeksän hanketta sisältää sekä uudisrakentamista että perusparannusta.

Valtakunnallisesti merkittävistä liikuntapaikoista suunnitelmassa ovat Myllypuron jääurheilukeskus Helsingistä, Jyväskylän Hippoksen uudisrakentamishanke, Kuortaneen valtakunnallinen uimavalmennuskeskus sekä Ruutikankaan ampumaurheilukeskus Limingalla. Ruutikankaalle myönnettiin ensi vuodeksi 750 000 euroa.

Rahoitussuunnitelmaan ehdotettiin yhteensä 121 hanketta. Valtaosa hankkeista on laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettuja liikuntapaikkoja, kuten uima- ja jäähalleja ja muita sisäliikuntaolosuhteita.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää kustannusarvioltaan yli 700 000 euron suuruisista avustuksista. Sitä pienemmistä avustuksista päätetään aluehallintovirastoissa.

Limingan valtuusto hyväksyi aiemmin tällä viikolla Ruutikuntien investointisuunnitelman vuosille 2023-2025. Samana päivänä Lumijoen valtuusto hyväksyi myös Ruutikuntien rahoituksen. Ruutikunnat on kuntien omistama ja perustettava yhtiö, joka vuokraisi aluetta eri toimijoille tapahtumien järjestämiseen.

Lisää aiheesta OKM:n verkkosivuilla.