Jakartan maailmancup: Aleksi Leppä nyt 11:s
1.2.2023 klo 10:54

Aleksi Leppä jatkoi keskiviikkona kilpailujaan Indonesiassa järjestettävässä maailmancupissa. Hän sijoittui 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa 11:nneksi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen kivääri- ja pistoolilajien maailmancup on käynnissä Indonesian Jakartassa. Kilpailun ainoa suomalainen, Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), sijoittui 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa 11:nneksi. Lepän tulos keskiviikkona ammutussa kilpailussa oli 618,3 (102,9+103,1+103,8+102,4+103,4+102,7).

Sveitsi otti kilpailussa komean kaksoisvoiton, kun Jan Lochbihler voitti ja Christoph Duerr oli toinen. Heidän tuloksensa olivat 626,6 ja 625,9. Bernhard Pickl (Itävalta) oli kolmas 623,2 pisteellään.

Leppä aloitti Jakartan kisaurakkansa lauantaina. Hän sijoittui miesten ilmakiväärissä 18:nneksi tuloksellaan 623,7. Lepälle jäi kilpailusta ”aika huono fiilis”, koska hän kärsi jumissa olleista takareisistä ja pohkeista. Ammunta oli lauantaina ”todella haastavaa”, kun rentous puuttui.

– Tänään oli vähän ilmakiväärikisan kopio. Ammunta oli ihan hyvää ja tuntui ihan ookoolta. Keli oli aika vaikea ja tuli paljon huonoja kymppejä. En vain osunut riittävän keskelle. Laitoin tavoitteeksi 620 pistettä eli ei tulokseni siitä hurjan kauas jäänyt, mutta ei tänään sen paremmin, Leppä kertasi kilpailuaan.

Leppä kilpailee Jakartassa vielä 50m pienoiskiväärin 3×20 ls kilpailussa. Peruskilpailu on torstaina, ja asentokilpailun finaali on ohjelmassa perjantaina.

– Nyt kun olen ollut täällä jo näin monta päivää, olen päässyt salille ja tottunut rytmiin, niin kroppa tuntuu normaalilta. Hyvillä fiiliksillä huomiseen. Tulee kiinnostava kisa, koska keli ei tule olemaan helppo.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli)