Reetta Lustig ja Lasse Kurkela alue-ennätyksiin Loviisassa
6.2.2023 klo 06:41
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Reetta Lustig ja Lasse Kurkela liipaisivat sunnuntaina ilmapistoolin alue-ennätykset Loviisan liikuntahallissa järjestetyissä Etelä-Suomen alueen mestaruuskilpailuissa. Lustigin (PAS) tulos oli N-sarjassa 562 ja Kurkelan (RS) M20-sarjassa kannustava 564 pistettä. 

Ilmakiväärin N-sarjan tarkin oli Jenna Kuisma tuloksella 613,5 pistettä. Hän oli joitain vuosia sitten SE:n haltija 628,7 pisteen tuloksella. Nyt sairaanhoitajan opinnot ovat urheilua tärkeämmät, mutta hän aikoo kivuta takaisin kilpailemaan edustuspaikoista. K-UAS:n Roni Airo oli miesten sarjassa puoli pistettä Kuismaa tarkempi.

N- ja M-sarjoissa osanottajien vähäinen lukumäärä oli suuri pettymys. Ilmapistoolin N-sarjaan osallistui neljä naista ja kaksi miestä. Vastaavat luvut olivat ilmakiväärissä kolme naista ja yksi mies. 20-vuotiaiden naisten ja miesten ilmakiväärin ja -pistoolin neljään lajiin osallistui vain yksi henkilö. Osanottajia oli ”atomikaupungissa” kaikkiaan noin 80 henkilöä.

Eniten osanottajia oli ilmapistoolin M50-, M60- ja M75-sarjoissa, mutta niissäkin vain seitsemän osanottajaa kussakin. Joukkuekilpailuihin PAS lähetti kaksi ja K-UAS sekä RS yhden joukkueen.

Loviisan Ampumaseura selviytyi kisajärjestelyistä viidentoista talkoolaisen voimin varsin hyvin. Seura toivotti kilpailijat tervetulleiksi perinteisiin syyskisoihinsa, joita on järjestetty kohta 40 kertaa.

Matti Erkkilä