SM-parikilpailut: mestaruudet HSA:lle ja KokMAS:lle
2.4.2023 klo 16:47
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilmakiväärin Y-sarjan kolme parasta joukkuetta. (Kuvat: Jussi Ahomäki)

Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-parikilpailut päättyivät sunnuntaina Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran kahteen mestaruuteen ja isäntäseuran Härmän Seudun Ampujien yhteen mestaruuteen.

Y20-sarjan ilmapistoolin mitalituuletuksia.

Härmän Seudun Ampujat (HSA) järjesti viikonloppuna 10m ilmakiväärin ja -pistoolin SM-parikilpailut Ylihärmässä. Sunnuntaina kilpailtiin ilmakiväärin Y-sarjan sekä ilmapistoolin Y20- ja Y50-sarjojen Suomen mestaruuksista.

HSA voitti kotikisoissaan ilmakiväärin Y-sarjan parikilpailun joukkueellaan Niko Antila – Jonna Pukkila. Se kohtasi kultamitaliottelussa Nokian Seudun Ampujat (Jere-Juhani Salo – Neea Vuorela) ja voitti kirkkaimmat mitalit pistein 16–12.

Kankaanpään Ampumaurheilijat (KaA) oli pronssiottelussa Kuusankosken Ampujia (Vertti Jauhiainen – Pinja Tapio) tarkempi pistein 16–6.

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura voitti joukkueellaan Lauri Lauste – Tuula Nenonen ilmapistoolin Y50-sarjan Suomen mestaruuden. Se oli kultamitaliottelussa Lapuan Seudun Ampujia (Jyrki Turja – Raija Perälä) parempi pistein 16–12. HSA (Eero Pukkila – Minna Pukkila) oli kolmas. KokMAS voitti lauantaina myös Y50-sarjan ilmakiväärin kultamitalit (Lauri Lauste – Minna Nygård).

Y50-sarjan ilmapistoolin mitalistit.

KokMAS oli sunnuntaina ykkönen myös Y20-sarjan ilmapistoolin parikisassa. KokMAS (Otso-Aadolf Ahokangas – Vilja-Alina Ahokangas) voitti kultamitaliottelussa Kaustisen Pohjan-Veikot (Peetu Puumala – Minka-Maria Puumala) numeroin 16–0. HSA sai tässäkin sarjassa pronssia (Niko Antila – Neea Niemi).

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.

// Artikkelia päivitetty ma klo 7.20: lisätty kuvat. //