Nuorten urheiluampujien Kultahippufinaalit Kisakalliossa
11.4.2023 klo 06:35
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilma-aseiden Kultahippufinaalit järjestetään tulevana viikonloppuna Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa.

Suomalaisen ampumaurheilun tulevaisuus kilpailee ensi viikonloppuna (15.–16.4.) Lohjan Kisakalliossa. Luvassa on jälleen kerran iloisia ilmeitä ja reipasta meininkiä, sillä Ampumaurheiluliiton vuoden suurimmassa lasten ja nuorten tapahtumassa eli ilma-aseiden Kultahippufinaaleissa on mukana 135 nuorta ampumaurheilijaa. He edustavat kaikkiaan 23 seuraa.

Finaaleissa ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla. Rata pystytetään näyttävään Susi Training Centeriin. Kultahippufinaalit järjestävät Kyrkslätt Skytteförening (KSF) ja Simpeleen Hahlo. Kilpailun johtajana toimii Lennart Långström KSF:stä.

Lauantaina kilpaillaan henkilökohtaiset kilpailut, ja sunnuntaina ovat vuorossa tunnelman kattoon asti nostattavat joukkuekilpailut.

Valtakunnallisia ilma-aseiden Kultahippufinaaleja on järjestetty vuodesta 1994 lähtien. Ensimmäiset finaalit järjestettiin Pieksämäellä. Finaalit jouduttiin perumaan koronaepidemian takia vuosina 2020 ja 2021.

Kultahipputoiminnaksi kutsutaan ampumaurheilun alle 14-vuotiaiden seuratoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on luoda lapsille mahdollisuuksia olla mukana ampumaurheilun seura- ja kilpailutoiminnassa, ja sen sisältö, kilpailutoiminta ja ampumalajit on suunniteltu huomioiden lasten ja nuorten omat lähtökohdat, tarpeet ja valmiudet.

Tukiammunta on harjoittelumuoto, jonka avulla aloittelijat ja lapset pääsevät helposti jyvälle uudesta harrastuksestaan. Asetta kannattelevat tuet helpottavat ammunnan perusasioiden, kuten tähtäyksen ja liipaisun, oppimista. Kultahippukilpailuissa tukien käyttäminen on sallittua.

Kultahippufinaalien sarjat ovat (IT istumatuki, VT vastapainotuki, HT hihnatuki):
Ilmakivääri: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 12 HT, 14 VT ja 14 HT
Ilmapistooli: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 14 VT

// Artikkelia muokattu ke klo 10.15: poistettu sarjoista yhdistelmäkilpailu, joita ei Kisakalliossa ammuta. //