Seuratoiminnan kehittämistuki 2023 – avustuksen saajat on julkistettu
24.4.2023 klo 09:03
Marko Keskitalo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Seuratuen 2023 saajat on julkaistu ja myöntölista löytyy ministeriön nettisivuilta.

Seuratukea sai 350 hanketta, joista 126 on jatkohankkeita ja uusia kehittämishankkeita 224. Avustukset kohdistuvat 102 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 45. Näiden hankkeiden kautta tuella on hakijaseuran lisäksi vaikutusta yhteensä noin 82 muun seuran toimintaan.

– Avustusta saavat hankkeet tuovat esiin seuratoiminnan monimuotoisuuden ja laajan kirjon. Seurat ovat erilaisia ja toimintaympäristöstään johtuen erilaisten haasteiden edessä. Osa seuroista saa pienelläkin hankkeella ja euromääräisellä avustuksella vaikuttavaa toimintaa aikaan omassa toimintaympäristössään, sanoo ylitarkastaja Sari Virta.

– Ilahduttavaa on se, että tänä vuonna avustettavaksi nousee useampi hanke, jossa seura haluaa lisätä ja kehittää yhteisöllisyyttä. Se on merkittävä osa seuratoimijoiden hyvinvointia, Virta korostaa.

Tämänkin vuoden hankkeissa on  hyvin esillä nuorten drop out. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä tai perustetaan seuraan nuorisoraati.

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö

Kaikille avustusta hakeneille toimitetaan päätöskirje toukokuussa. Päätöskirje tulee lukea huolella ja säilyttää, kunnes hanke on päättynyt ja avustuksen käytöstä on tehty ohjeiden mukainen selvitys.

Aiemmin avustusta saaneet seurat: tarkistakaa oman hankkeenne osalta, että muistatte toimittaa selvityksen 30.4.2023 mennessä. Selvityksen tekemiselle ohjeet löytyvät päätöskirjeestä ja/tai ministeriön nettisivuilta  Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sieltä se välilehti ”Miten tuloksista ja avustuksen käytöstä raportoidaan?”. Ylipäätään tämä nettisivusto on käyttökelpoinen ennen ja jälkeen avustuksen haun ja saamisen.

Avustus maksetaan toukokuussa.

SAL:n seurat jotka saivat seurakehittämistukea ovat:

Hämeenlinnan Ampumaseura HLAS r.y. Hämeenlinna Ampumaurheilu osana liikunnallista elämää. 4 000
Keski-Suomen Ampujat r.y. Jyväskylä Ampumakoulu ympärivuotiseksi ja jatkuvaksi 8 000
Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura r.y. Kuopio Urheiluammunta tutuksi nuorille 11 000
Toijalan Urheiluampujat ry Akaa Nice Power 1 800
yhteensä: 24 800