Ensimmäiset urheilijat valittu Chengdun kesäuniversiadeihin – joukossa viisi ampumaurheilijaa
20.6.2023 klo 16:28
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueen edustamaan Suomea 28.7.-8.8. kisattaviin kesäuniversiadeihin. Ensimmäisten valittujen joukossa on viisi ampumaurheilijaa.

Vuoden 2023 kesäuniversiadit järjestetään Chengdun miljoonakaupungissa. Chengdun Universiadit oli alun perin tarkoitus järjestää elokuussa 2021, mutta kisoja jouduttiin siirtämään koronapandemian vuoksi kaksi kertaa.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueen edustamaan Suomea 28.7.-8.8. kisattaviin kesäuniversiadeihin. Chengdun Universiadeissa kilpaillaan 18 lajissa, ja kisoihin odotetaan 8 000 osallistujaa yli sadasta maasta.

Chengdun universiadeihin voivat osallistua 1.1.1996-31.12.2003 syntyneet urheilijat, jotka opiskelevat korkeakoulussa, ovat valmistuneet 1.1.2020 tai sen jälkeen.

Huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueeseen urheilijoita, joilla se arvioi olevan kansainvälisten näyttöjen sekä urheilijoiden ja joukkueiden kehitysennusteen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua lajista riippuen kahdeksan tai kuudentoista parhaan joukkoon. Universiadeihin on voitu valita urheilijoita harkinnalla myös kansainvälisissä tai kansallisissa kilpailuissa annettujen näyttöjen perusteella. Näyttöjen arvioinnissa painotetaan uusimpia tuloksia.

– Tässä kohtaa joukkueeseen valittiin 39 urheilijaa yhdeksästä eri lajista. Joukkue täydentyy vielä heinäkuussa yleisurheilijoilla ja miesten ja naisten koripallojoukkueisiin nimettävillä pelaajilla. Hienoa, että urheilijamme pääsevät taas muutaman vuoden tauon jälkeen tavoittelemaan menestystä kesäuniversiadeissa, toteaa Suomen joukkueen johtaja Jukka Tirri.

Kesäuniversiadit
28.7.-8.8., Chengdu, Kiina

Valinnat 20.6. (Urheilijan nimen perässä on hänen syntymävuotensa, oppilaitoksensa, urheiluakatemiansa ja seuransa)

Ampumaurheilu

Riku Koskela (kivääri), 2000, Tampereen yliopisto, Tampereen urheiluakatemia, Pohjois-Hämeen Ampujat
Viivi Kemppi (kivääri), 2002, LAB-ammattikorkeakoulu, Etelä-Karjalan urheiluakatemia, Myllykosken Ampujat
Arttu Laulainen (pistooli), 2002, Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion alueen urheiluakatemia, Keiteleen Ampumaseura
Esa Savola (pistooli), 2000, Tampereen yliopisto, Tampereen urheiluakatemia, Lappajärven Ampujat
Vilja-Alina Ahokangas (pistooli), 2003, Lapin ammattikorkeakoulu, Kokkolan Metsästys- ja Aämpumaseura
Juha Hirvi, valmentaja

Lähde: OK:n tiedote 20.6.