Para-ammunnan maailmancup: Karjalainen urheilupistoolilla 21:s
8.7.2023 klo 12:48
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Para-ammunnan maailmancupia kilpaillaan parhaillaan Kroatian Osijekissa, jossa suomalaiskolmikosta ensimmäisenä ampumaan pääsi Markku Karjalainen. Karjalainen oli urheilupistoolilla P3-sarjassa 21:s. Hän ampui tuloksen 526.

Karjalaisen sarjat olivat 88, 86, 90, 86, 86 ja 90.

– Selkeästi alisuoriuduin sekä tarkkuus että pikaosalla. Lämmittelyt kuitenkin sujui hyvin, ja tunne ennen kisaa oli luottavainen. Tarkkuudessa laukaisun kanssa oli haasteita, kun laukaisu ei rennosti lähtenyt ja jonkin verran jalan spastiset nykäisyt haittasivat ammunnan rytmitystä.  Pikaosalla vasta loppua kohden laukaisu alkoi sujumaan paremmin. Yksi myöhästynytkin laukaisu tuli pikaosalla, kun naapuriampujan luokse tuomari tuli kesken sarjan ammunnan ja annoin sen häiritä omaa suoritusta, oma moka, Karjalainen kertasi.

Hän oli tyytyväinen huomatessaan, ettei finaalipaikan taso kuitenkaan ole kovin kaukana.

–  Nyt takaisin sorvin ääreen perusasioiden harjoitteluun.

Osijekissa on suomalaisedustusta myös paratrapissa, jossa Vesa Järvinen ja Juha Myllymäki pääsevät kilpailemaan huomenna sunnuntaina.

Kuvassa suomalaisampujat Osijekissa, kuva: Maija Hoppu