Suomalaisilla kahden mitalin päivä paratrapin maailmancupissa
10.7.2023 klo 22:07
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen kahden urheilijan joukkueella oli menestyksekäs visiitti paratrapin maailmancupiin Kroatian Osijekiin, sillä sekä Vesa Järvinen (PT2) että Juha Myllymäki (PT1) ottivat luokissaan pronssimitalit.

Myllymäki ja Järvinen ovat tuttu menestyjäkaksikko paratrapin kansainvälisillä reissuilla, mutta historiallisesti nyt molemmat saivat samalla reissulla mitalin.

– Siinäkin olemme tehneet omaa historiaa paratrapin puolella, Myllymäki sanoi hymyillen.

Juha Myllymäki oli PT1-luokassa peruskilpailun ykkönen tuloksella 105.

– Harjoittelupäivinä oli vähän hakemista, ei oikein syttynyt. Maijan (Hopun) kanssa sitten vähän hiottiin lähtöä, oli pienestä kiinni ja rupesi homma kulkemaan. Saavutin peruskisan ykköstuloksen. Siihen olen tyytyväinen. Finaali lähti ihan hyvin, sitten tuli pieni pummiputkikin siihen, Myllymäki kertoi.

Hän pääsi kuitenkin nousemaan mitalitaisteluun.

– Olen pronssiin ihan tyytyväinen. Näissä on kovat kaverit vastassa, Myllymäki sanoi ja kiitteli iloisena sekä Järvistä että valmentaja Maija Hoppua.

Vesa Järvinen oli peruskilpailun kolmas tuloksella 110.

–  Peruskilpailu oli melko hankala. Kovan taistelun kanssa sain kasaan 110/125. Finaali lähti hyvin liikkeelle, mutta muutama hankalampi hetki mahtui siihenkin. Finaali oli kaikilta hyvää ammuntaa ja kiekko sinne tänne olisi voinut muuttaa tuloksen suuntaan jos toiseen. Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta mitali on aina mukava tuoda kotiin, Järvinen sanoi ja kiitti sekä Myllymäkeä että valmentaja Maija Hoppua hienosta reissusta.

Hoppu tuurasi reissussa paratrapin vastuuvalmentajaa Pekka Maunulaa.

(kuva: Maija Hoppu)

Tulokset:

PT1 Osijek 2023 WSPS World Cup Osijek Shotgun PT1 – Mixed Trap Seated SG-S (sius.com)

PT2 Osijek 2023 WSPS World Cup Osijek Shotgun PT2 – Mixed Trap Standing (Lower Limb) SG-L (sius.com)