Lepälle ja Palolle paljon onnistumisia Masped Cupissa
30.7.2023 klo 07:53
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Lepällä ja Marianne Palolla oli kokonaisuudessaan menestyksekäs visiitti Budapestiin Masped Cupiin. Viikonvaihteessa Palo ja Leppä voittivat makuukilpailut, lisäksi 3×20 laukauksen kilpailuissa Palo voitti ja Leppä oli neljäs.

Leppä voitti makuukilpailun tuloksella 624,8. Päivää aiemmin hän ampui 3×20 laukauksen kilpailussa peruskilpailun kuudenneksi tuloksella 585. Finaalissa hän oli neljäs.

–  Polvi jäi vähän uupumaan sekä peruskilpailussa että finaalissa. Makuu oli hyvää läpi päivän ja pystykin kulki. Oli paljon hyvää, mutta erityisesti polveen pitää vielä keskittyä ennen MM-kilpailuja.

Makuukilpailun Leppä voitti tuloksella 624,8.

–  Oli hyvä makuupäivä. Ammunta oli hyvää, vaikka oli haastava keli. Joutui ampumaan ennakoilla 3/4 osaa laukauksista. Makuu on ollut hyvää viime aikoina, joten oli mukava paukutella, vaikka olosuhteet ei olleet helpoimmat. Kokonaisuudessaan hyvä valmistautuminen MM-kilpailuihin, Leppä sanoi.

Palo oli Budapestissä hyvässä vireessä. Hän ampui 3×20 laukauksen peruskilpailun ykköseksi tuloksella 586.

–  Peruskilpailussa ammuin joka asennosta ennakolla, sillä keli oli niin vaihteleva. Olen tänä keväänä vasta alkanut oikeasti harjoittelemaan ennakkoa ja se on kulkenut hyvin melkein alusta asti. Onnistunut peruskilpailu toi lisää varmuutta tekemiseeni, Palo sanoi.

–  Finaalissa polvella pito ja syke ei ollut paras mahdollinen yhdistelmä. Makuun koelaukaukset olivat varmaan 106 vauhtia, mutta sitten jotain tapahtui kisalaukauksissa. Pystystä päätin tavoitteeksi liipaista heti ensimmäiseen hyvään tähtäyskuvan ja se onnistui todella hyvin sykkeestä huolimatta! Makuu jäi harmittamaan, mutta pakko olla tyytyväinen, kun pysty onnistui niin hyvin, Palo sanoi.

Makuukilpailussa Palo otti voiton tuloksella 624,2.

–  Oli pientä tuulta, joten ennakolla täytyi välillä ampua. Neljässä ensimmäisessä sarjassa sain paljon hyviä napakymppejä, mutta sitten kahdessa viimeisessä sarjassa osumat alkoivat kiertää kymppiä. Se jäi vähän kaivelemaan, sillä enemmänkin olisi kyllä irronnut. Neljä kilpailulaukausta oli enää jäljellä, kun patruuna ei lauennutkaan ja se jumiutui patruunapesään. Onneksi olin ampunut hyvällä rytmillä, joten aikaa oli riittävästi hoitaa tilanne Johnin (valmentaja) kanssa. En ottanut stressiä tilanteesta, sillä lopetus onnistui hyvin (42,3), Palo summasi.

Henna Vijanen ampui makuukilpailussa kuudenneksi tuloksella 605,8.

Kuva: John Leighton-Dyson