Nuorten SM-kilpailut: Heiskaselle SE, Rosenlew ihmetteli makuuammuntaansa, Syrjääkin painoi vielä Korean-reissu
30.7.2023 klo 20:50
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Junioreiden MM-kilpailuista äskettäin kotiutuneista Essi Heiskanen, Alexandra Rosenlew ja Lauri Syrjä voittivat mestaruuksia nuorten SM-kilpailuissa Kouvolassa. Tyrrissä Heiskanen voitti N20-sarjan makuukilpailun ja 3×20 laukauksen kilpailun finaalin SE:llä. Syrjä voitti M20-sarjan makuukilpailun ja 3×20 laukauksen kilpailun, Rosenlew puolestaan voitti N18-sarjan 3×20 laukauksen asentokilpailun ja makuukilpailun. 

Heiskanen voitti N20-sarjan makuun tuloksella 618,3, 3×20 laukauksen kilpailussa hän ampui 581 ja finaalissa SE:n 459,9.

–Makuulla hyvä kisa tänään ja riitti mestaruuteen! Asennotkin kulki ihan hyvin peruskisassa. Finaalissa kaikki kulki tosi hyvin ja pystyin parantamaan omaa aiemmin kesällä ammuttua finaali Suomen ennätystä. Nämä oli viimeiset junnukisatkin, joten tuplamestaruus oli ihan huippusaavutus tänäkin vuonna, Heiskanen sanoo.

Rosenlew voitti N18-sarjan makuukilpailun tuloksella 611,2. N20-sarjan 3×20 laukauksen peruskilpailussa hän ampui 584 N18-sarjan asentokilpailussa hän ampui 585.

–  Hieman painaa vielä tuo Korean reissu, mutta olen tyytyväinen asentokisojen tuloksiin. Makuuammunta oli nytten jostain syystä täysin kadoksissa tänä viikonloppuna, mutta toivottavasti löytyy ensi viikonloppuun mennessä, Rosenlew sanoi.

Lauri Syrjä ampui M20-sarjan 3×20 laukauksen peruskilpailussa 580 ja makuukilpailussa 615,9.

– Kisaan lähteminen oli vähän vaikeampaa kuin normaalisti, kun edelleen MM-reissu painoi takaraivossa, mutta tulin tekemään omaa suoritusta viivalle. Makuu oli hyvä veto alkuun, tulos ei kauhean kovaksi noussut tänään, mutta Tyrrin radalla se riitti SM-kultaan.

– Asentokisaan lähtiessä oli jo paineet pois kun mitali oli jo tullut. Polvella perussuoritus, ysit oli lähellä ja se söi tulosta. Makuu oli myös kohdallaan. Pystyllä ensimmäisessä sarjassa osumat kiersivät kymppiä huolella, mutta jälkimmäinen oli hyvä ja sain lopputuloksenkin miellyttäväksi. Finaalissa polvi lähti heikosti liikenteeseen, mutta makuu ja pysty kulkivat mallikkaasti ja toinen Suomen mestaruus napsahti. Todella tyytyväinen kisoihin, mukava oli onnistua MM-kisojen jälkeen ja se näkyi kyllä finaalin päätyttyä, Syrjä sanoi.

Kaikki tulokset  (Heiskasen tulokset puuttuvat tätä kirjoitettaessa linkin takaa löytyvältä sivustolta): Tapahtuman tiedot | SAL Kiti (ampumaurheiluliitto.fi)

Alexandra Rosenlew, kuva: Anssi Mäkinen