Universiadit: ”Kokemuksena positiivinen”
3.8.2023 klo 23:22
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Universiadit Chengdussa olivat suomalaisampujien viisikolle positiivinen kokemus, vaikka kärkipään sijoituksille ei yllettykään.

– Potentiaalisia urheilijoita kaikki, ja hyvällä fiiliksellä liikkeellä, tuumi reissussa valmentajana ollut Juha Hirvi.

Hän näki suomalaisten kilpailutekemisessä paljon hyviä asioita, vaikka ”oli vähän liikaa yritystä” tehdä tulosta.

Riku Koskela oli pienoiskiväärillä 3×40 laukauksen kilpailussa 28:s (1149) ja ilmakiväärillä 32:s (619,7)

– Tulokset eivät olleet sellaisia mitä lähdin hakemaan. Harjoitusten perusteella kotona ja matkan aikana tiesin olleeni kuitenkin hyvässä kunnossa. Piekkarikisassa oli todella haastavat olosuhteet kuumuuden ja kosteuden vuoksi, mikä hankaloitti kilpailun loppua. Siellä myös ammuttiin 3x40ls mikä ei ole enää kansainvälisessä kilpailuohjelmassa. Ilmakivääristä puuttui vain rentous, Koskela sanoi.

– Kilpailutapahtumana erittäin hyvää kokemusta kisakylineen ja monilajisuuden konsepteineen aikaeron ja muiden olosuhteiden kanssa. Reissusta sai jopa vähän olympialaisten fiilistä kanssaopiskelijoiden kanssa.

Ilmapistoolilla Esa Savola oli 38:s (558) ja Arttu Laulainen 42:s (555).

– Yleisesti kisat oli todella hieno ja erityinen kokemus. Oli mahtavaa olla oikeasti isoissa kisoissa sekä nähdä myös muita samanikäisiä urheilijoita. Omalta osalta ammunta meni viime kauden keskiarvon mukaisesti, mutta en voi sanoa olevani tyytyväinen suoritukseeni. Tiesin olevani paremmassa kunnossa, mutta en saanut ulosmitattua osaamistani kisassa.  Kuitenkin kokonaisuutena reissusta jäi positiivinen fiilis ja toivon mukaan myös jotain tuli opittua, Savola sanoo.

Vilja-Alina Ahokangas oli naisten ilmapistoolikilpailussa 37:s (554).

– Kisat itsessään oli hyvin järjestetyt ja kokemuksena tosi opettavainen ja mukava reissu. Itselle oli ensimmäinen isompi kansainvälinen kilpailu ja sai kyllä arvokasta kokemusta isompien kisojen toiminnasta ja fiiliksestä. Tyytyväinen täytyy olla, kun pystyi kuitenkin suunnilleen omalla tasolla suorittamaan. Toki varmaan huippuhyvä porukka ja yhteishenki teki reissusta vielä paremman kokemuksen, Ahokangas sanoi.

Viivi Kemppi oli pienoiskiväärillä 3×40 laukauksen kilpailussa 25:s (1164) ja ilmakiväärillä 40:s (622,5).

– Omiin ammuntojen olen ihan ok -tyytyväinen. Ilmakiväärin henkilökohtainen kisa meni vähän riman alta, mutta 3×40 ja mixed oli ihan omaa tasoa. Oli hienoa päästä reissaamaan taas uuteen maahan, missä en ollut vielä käynyt. Kisakylä ja järjestelyt olivat todella hienot ja Suomen joukkueen yhteishenki oli taas mahtava, Kemppi summasi.

Ilmakiväärin sekajoukkuekilpailussa Suomen kaksikko Viivi Kemppi ja Riku Koskela olivat 13:s. Ilmapistoolilla vastaavasti Vilja-Alina Ahokangas ja Arttu Laulainen päätyivät sijalle 15.

Tulossivu kokonaisuudessaan:  Chengdu FISU World University Games (2021chengdu.com)

Juha Hirvi ja Viivi Kemppi kuvattuna Tyrrissä ennen Kiinaan lähtöä (kuva: Anssi Mäkinen)