Kypros GP: Eetu Kallioiselle ja Tommi Takaselle tulos 117
14.3.2024 klo 18:03
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nyt oli suomalaisten skeet-ampujien vuoro antaa EM-näyttöjä Kyproksen kansainvälisessä GP-kilpailussa.

Haulikkolajien EM-kilpailut järjestetään Italian Lonatossa 15.–27. toukokuuta. Yksi Ampumaurheiluliiton EM-näyttökilpailuista päättyi torstaina, kun suomalaisia skeet-ampujia osallistui Kyproksella järjestettyyn kansainväliseen GP-kilpailuun.

Miesten kilpailussa Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) tekivät parhaan suomalaistuloksen rikottuaan 117 kiekkoa. Kallioinen oli 19:s ja Takanen 23:s. Kuuden parhaan finaaliin pääsi tuloksella 121. Peruskilpailun paras tulos oli 122, jonka teki kolme miestä: Puolan Kacper Baksalary, Kyproksen Demetris Constantinou ja Tshekin Tomas Nyrdle.

Voiton vei lopulta Kreikan Nicolaos Mavrommatis (56).

Eino Peltomäki (Ala-Hämeen Ampujat), Oskari Lehtimäki (Honkajoen Seudun Ampujat) ja Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) tekivät tuloksen 115 ja sijoittuivat 32:nneksi, 33:nneksi ja 38:nneksi.

Artturi Ervasti (Oulun Seudun Haulikkoampujat) oli poikien kilpailussa 17:s tuloksellaan 106. Matias Vyyryläinen (Pargas Skyttar) rikkoi 99 kiekkoa ja oli 28:s. Finaaliraja oli 113 ja kärkitulos 122 (Kreikan Panagiotis Gerochristos).

Naisten kilpailussa Satu Sarmalan (Hyvinkään Metsästysampujat) tulos oli 100, jolla tuli 14. sija. Peruskisan paras tulos oli Kreikan Emmanouella Katzourakin ja Slovakian Monica Stibravan 120. Finaaliraja oli 114. Katzouraki oli finaalin ykkönen (51).

Nea Vallioniemi (A-HA) sijoittui tyttöjen kilpailussa viidenneksi (106). Voiton vei Puolan Wiktoria Wlodarczyk (116).

Kypros GP:n kaikki tulokset Multipullsoftin verkkosivuilla.