Kultahippufinaalit taas Kisakalliossa
5.4.2024 klo 07:57
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilma-aseiden Kultahippufinaalit järjestetään tulevana viikonloppuna Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa. Finaaleja on järjestetty vuodesta 1994 lähtien.

Suomalaisen ampumaurheilun tulevaisuus kilpailee ensi viikonloppuna (6.–7.4.) Lohjan Kisakalliossa. Ampumaurheiluliiton vuoden suurimmassa lasten ja nuorten tapahtumassa eli ilma-aseiden Kultahippufinaaleissa on mukana 146 nuorta ampumaurheilijaa. He edustavat kaikkiaan 35 seuraa. Joukkuekisaan osallistuu 24 kivääri- ja 11 pistoolijoukkuetta.

Finaalitapahtuma järjestettiin Kisakalliossa myös viime vuonna. Tuolloin osanottajia oli 135 ja joukkueita 23.

Finaaleissa ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla. Rata pystytetään Susi Training Centeriin. Kultahippufinaalit järjestävät viime vuoden tavoin Kyrkslätt Skytteförening (KSF) ja Simpeleen Hahlo. Kilpailun johtajana toimii Mari Backman-Hyrkäs Hahlosta.

Lauantaina kilpaillaan henkilökohtaiset kilpailut, ja sunnuntaina ovat vuorossa joukkuekilpailut.

Valtakunnallisia ilma-aseiden Kultahippufinaaleja on järjestetty vuodesta 1994 lähtien. Ensimmäiset finaalit järjestettiin Pieksämäellä. Finaalit jouduttiin perumaan koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021.

Kultahipputoiminnaksi kutsutaan ampumaurheilun alle 14-vuotiaiden seuratoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on luoda lapsille mahdollisuuksia olla mukana ampumaurheilun seura- ja kilpailutoiminnassa, ja sen sisältö, kilpailutoiminta ja ampumalajit on suunniteltu huomioiden lasten ja nuorten omat lähtökohdat, tarpeet ja valmiudet.

Tukiammunta on harjoittelumuoto, jonka avulla aloittelijat ja lapset pääsevät helposti jyvälle uudesta harrastuksestaan. Asetta kannattelevat tuet helpottavat ammunnan perusasioiden, kuten tähtäyksen ja liipaisun, oppimista. Kultahippukilpailuissa tukien käyttäminen on sallittua.

Ase urheiluvälineenä edellyttää kaikilta harrastajilta vastuuntuntoa ja huolellisuutta, ja radalla on toimittava turvallisesti.

Kultahippufinaalien sarjat ovat (IT istumatuki, VT vastapainotuki, HT hihnatuki):
Ilmakivääri: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 12 HT, 14 VT ja 14 HT
Ilmapistooli: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 14 VT

Kisasivut löydät täältä.