Bakun maailmancup: Marianne Palo taas karsinnasta jatkoon
10.5.2024 klo 12:50
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marianne Palo eteni jälleen pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnasta jatkoon, kun maailmancup jatkui perjantaina Bakussa.

Azerbaidzhanin Bakussa järjestettävä Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup jatkui perjantaina yhdellä suomalaislajilla, joka oli naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3×20 ls) karsinta. Bakussa ammutaan poikkeuksellisesti kaksi ”piekkarikisaa” niin naisten kuin miestenkin sarjassa.

Peruskilpailut ja finaalit ovat vuorossa lauantaina, joka on maailmancupin viimeinen kilpailupäivä. Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) on mukana miesten kilpailussa. Hän sijoittui torstaina kovatasoisessa finaalissa viidenneksi.

Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) ampui tiistaina ensimmäisen pienoiskiväärikilpailun karsinnassa toiseksi parhaan tuloksen 585. Keskiviikon peruskilpailussa hän teki tuloksen 589 pistettä ja sijoittui 28:nneksi. Kahdeksan parhaan finaaliraja oli vain kaksi pistettä parempi.

Tänään Palon karsintatulos oli 586 (polvi 194, makuu 198, pysty 194), jolla hän oli erässään yhdeksäs. Palo pääsi lauantain peruskilpailuun. Italian Sofia Ceccarello ja Puolan Natalia Kochanska olivat Palon erän parhaat 593 pisteellään. Koko karsinnan parhaan tuloksen (594) teki ensimmäisessä erässä ampunut Sveitsin Chiara Leone.

Bakussa ei ole jaossa maapaikkoja Pariisin olympialaisiin. Niitä voi vielä saavuttaa kaksissa EM-kilpailuissa. Haulikkolajien EM-kilpailut järjestetään Italian Lonatossa 15.–27. toukokuuta. 25/50/300m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut ovat Kroatian Osijekissa 20.5.–8.6. Lonatossa on jaossa yksi maapaikka per olympialaji, Osijekissa kaksi.

Suomen olympiajoukkueeseen on jo nimetty kaksi ampumaurheilijaa: kivääriampuja Lepän lisäksi Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) miesten skeetiin.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
1.–12.5. Baku, Azerbaidzhan

Suomalaislajien tuloksia pe 10.5.

Naisten 50m pienoiskivääri 3×20 ls, karsinta
1. erä: 1) Chiara Leone Sveitsi 594, 2) Eunseo Lee Etelä-Korea 591/39x, 3) Seonaid McIntosh Iso-Britannia 591/38x, 4) Qiongyue Zhang Kiina 591/27x. 35 osanottajaa.
2. erä: 1) Sofia Ceccarello Italia 593/35x, 2) Natalia Kochanska Puola 593/29x, … 9) Marianne Palo 586. 38 osanottajaa. Palo lauantain peruskilpailuun.

Bakun maailmancupin kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.