Para-EM: Jarkko Mylly jäi taas niukasti paralympiapaikasta
4.6.2024 klo 13:16
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly ampumassa EM-kilpailuaan Granadassa. Kuva: Timo Vaitiniemi

Jarkko Mylly sijoittui R3-ilmakiväärissä 16:nneksi Espanjan Granadassa järjestettävissä para-ammunnan EM-kilpailuissa. Hän jäi 0,9 pistettä Pariisin paralympialaisten paikasta.

Espanjan Granadassa ovat käynnissä para-ammunnan EM-kilpailut, joissa Suomea edustaa Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura). Hän teki tiistaina R3-sarjan 10m ilmakiväärin makuun peruskilpailussa tuloksen 631,7, jolla hän sijoittui 16:nneksi.

Kahdeksan parhaan finaaliin päästiin tuloksella 632,9 eli 1,2 pistettä Myllyä paremmalla tuloksella. Norjan Amanda Dybendahl (20:s) sai naispaikan ja kymmenenneksi sijoittunut Saksan Tjark Liestmann sai gender free -paikan.

– Jarkon asento pääsi valumaan vasemmalle kahdessa sarjassa. Loppu menikin sitten hyvin. Tosi kova pettymys ”Jakelle”, kun tiedettiin, että hän on kunnossa. Treenit ja kohdistukset menivät täysin nappiin, mutta tällaista tämä on. Taso oli kova, eikä ”Jake” jäänyt kauas finaalista, valmentaja Timo Vaitiniemi sanoi.

Slovakian Veronika Vadovicova teki peruskisan parhaan tuloksen 638,9. Hän oli myös finaalin ykkönen.

Mylly on jo kauan sitten ilmoittanut tavoitteekseen saavuttaa maapaikka Pariisin paralympialaisiin, jotka häämöttävät elo-syyskuussa. Hän edusti Suomea vuonna 2021 Tokiossa järjestetyissä paralympialaisissa.

Viime syyskuussa järjestettyjen para-ammunnan MM-kilpailujen viimeinen Pariisin paralympialaisten maapaikka meni R6-luokan pienoiskiväärin 50m makuukilpailussa Myllyn edellä olleelle Yhdysvaltain John Joss III:lle 0,2 pisteen erolla. Kuten tuolloin todettiin, Etelä-Korean maailmancupin tapaan ”maapaikkahipaisu” toistui jälleen.

– Pariisia varten töitä tässä tehdään. Se on ollut liki, mutta ei ole vielä tarttunut, Mylly on sanonut.

Para-ammunnan Pariisin maapaikkoja jaettiin keväällä Intian maailmancupissa, johon Mylly ei osallistunut. Viimeiset paikat ovat nyt jaossa Granadan EM-kilpailuissa. Ilmakiväärissä sitä ei Myllylle tullut, mutta keskiviikkona sen saavuttamiseen on vielä mahdollisuus R6-sarjan 50m pienoiskiväärin makuukilpailussa.

Para-ammunnan EM-kilpailut
2.–5.6. Granada, Espanja

Suomalaislajien tuloksia ti 4.6.

R3 10m ilmakivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Veronika Vadovicova Slovakia 638,9, 2) Juan Saavedra Reinaldo Espanja 636,9, 3) Radoslav Malenovsky Slovakia 635,9, 4) Yuliya Chernoy Israel 635,9, 5) Iryna Shchetnik Ukraina 634,4, 6) Natascha Hilltrop Saksa 633,4, 7) Matt Skelhon Iso-Britannia 633,1, 8) Anna Benson Ruotsi 632,9, … 16) Jarkko Mylly 631,7. 39 osanottajaa.

Finaali: 1) Veronika Vadovicova Slovakia 254,8, 2) Yuliya Chernoy Israel 253,9, 3) Juan Saavedra Reinaldo Espanja 233,0, 4) Matt Skelhon Iso-Britannia 211,2, 5) Radoslav Malenovsky Slovakia 189,5, 6) Natascha Hilltrop Saksa 168,0, 7) Anna Benson Ruotsi 146,7, 8) Iryna Shchetnik Ukraina 124,5.

Kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.