English Sporting SM: Kuuminainen ja Tapper sekä Laurikainen ja Wadstein jakavat kärkipaikat
16.6.2024 klo 07:05
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

English Sportingin SM-kisat alkoivat Mikkelissä lauantaina. Kyrönpellon ampumaradan alueelle rakennettu rata piti sisällään metsäisen osuuden, jossa ammuttiin 10 asemaa ja niiden vastapainoksi 3 asemaa kivääriradoilla.

Varsinaisiksi eron repijöiksi osoittautuivat asemat 10 ja 13, joilla mitattiin taitoa arvioida kaukaa tulevan kiekon lentorataa ja päättää optimaalinen ampumahetki. Lauantain jälkeen yleisen sarjan kärjessä ovat tasatuloksella 94/100 Juho Kuuminainen (SA) tuloksella ja Roope Tapper (SSG).  Kärkikaksikko repi pienen eron muuhun porukkaan sillä kolmantena oleva Juhani Moilanen (OMAS) keräsi 91 osumaa ja nelosena lauantain jälkeen jatkava Riku Koivu (PuKu) 90.

Myös naisten sarjassa johtopaikka jaetaan, kun Sirpa Laurikainen (KSHA) ja Wilhelmina Wadstein (SSG) saivat 76 kiekkoa alas. Kolmantena kisassa oleva Johanna Huotari (73/100) kommentoi rataa, että ”kiekot oli kivoja ja teknisiä, ja piti päättää rohkeasti milloin ampuu, muuten tilaisuus meni.”   Muutenkin päivän ratoja luonnehdittiin tyypillisiksi Etelä-Suomen kanalintumetsiksi missä taimikot ja kangasmaasto vuorottelevat ja näköesteitä riittää. Ja kun Kyrönpellon kisamaastossa kukaan ei ollut aiemmin ampunut haulikkokilpailua niin kaikki oli tasapuolisen uutta.

Y56-sarjassa kaikki on vielä avoinna, sillä kärkeen on tunkua. Johtoa pitää Pauli Moilanen (OMAS) tuloksella 82 ennen SSG:n Juha Kytömaata (80). Tulokseen 79-77 kiekkoa ampui 8 kisaajaa, joten sunnuntaina on tulossa tiukka kisa mitaleista.

Y20-junioreissa Roope Hanni johtaa reilusti omilla kymmenluvuillaan tuloksella 88. Y17-sarjassa sen sijaan Roope Ojansuun (HyMa) ja Erno Heiskan (NU) ero on kaksi kiekkoa, 86-84.

Kaikki tulokset Mikkelin Ampujien sivuilla

Teksti ja kuva: Janne Kovanen

Roope Tapper.