Mäkelä juhli Pohjolakiekossa, Ahokas St. Michel Skeetissä
7.7.2024 klo 20:17
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Mäkelä voitti trapin Pohjolakiekon ja Samuli Ahokas juhli St. Michel Skeetissä.

Perinteinen Pohjolakiekko kilpailtiin viikonloppuna Orimattilassa, jossa Juho Mäkelä vei voiton ennen Mika Bisteriä ja Mopsi Veromaata. Sekä Mäkelä että Bister ampuivat finaalissa 39, mutta Mäkelä vei uusinnan 4–3. Veromaa oli peruskilpailun paras tuloksella 118.

– Olen kyllä ihan tyytyväinen kisaan. Ensimmäinen ranking-kilpailuvoitto miesten sarjassa. Takana oli haastava treeniviikko eikä odotuksetkaan ollut kovin korkealla. Niin siihen nähden ammunta kulki kyllä suht hyvin, Mäkelä sanoi.

Kuva: Nea Vallioniemi

Ahokas: ”Oma ammunta pysyi hyvin paketissa”

Mikkelin skeetissä Samuli Ahokas vei voiton ennen Timi Vallioniemeä ja Janne Vallioniemeä. Naisten kilpailun voitti Nea Vallioniemi ennen Kaisa Kurkea.

–  Oma ammunta pysyi hyvin paketissa vaihtelevissa olosuhteissa ja kotiinviemiseksi lähti peruskilpailun, finaalin sekä joukkuekilpailun voitto. Olen tyytyväinen viikonloppuun. Mikkelissä on aina mukava käydä kilpailemassa, peruskilpailussa tuloksen 122 ampunut Ahokas sanoi.

Mikkelissä kilpaili myös olympialaisiin valmistautuva virolainen Peeter Jürisson, joka oli neljäs.

– Ampuminen oli viikonloppuna normaalia mutta parempaakin olisi voinut olla. Nyt otetaan vähän kevyemmin ennen olympialaisia. Jos kympin sakkiin pääsisin Pariisissa niin olisin tyytyväinen, Jurisson sanoi.

Mikkelissä nähtiin myös SE, kun Y80-sarjassa Rainer Kouvonen ampui tuloksen 99.

Tulokset:

Pohjolakiekko

St. Michel Skeet

(Kuva skeetin kärkikolmikosta, kuva: Nea Vallioniemi)