Vesa Saviahde kaksoisvoittajaksi
16.2.2003 klo 12:00

Vesa Saviahde laukoi sunnuntaina Koski Tl:ssä olympiakiväärin sekä 60 että 40 laukauksen Suomen mestariksi. Lyhemmässä kilpailussa hän oli ylivoimainen ja teki kv. luokan tuloksen 388, mutta 60 laukauksen kilpailussa voittoon oli mahdollisuuksia myös yllättäjä Markku Jetsosella.

Varsinaiseen kilpailuun pääsi karsintojen 16 parasta. Ensimmäisellä kierroksella karsintojen paras kohtasi 16:dennen, toinen 15:dennen jne. Suosikit pitivät pintansa, mutta TSA:n nuori Juho Säteri oli pudottaa Teppo Koskuen, viime vuoden mestarin. Parin tulokset olivat Koskuen hyväksi 93,9-92,4.

Toisella kieroksella yltivät jatkoon odotetusti Saviahde, Krister Holmberg, Koskue ja Jetsonen. He ampuivat yksinkertaisen sarjan ampuja ampujaa vastaan. Voitot menivät ristiin. Saviahde ja Jetsonen saavuttivat kaksi voittoa, mutta Saviahteesa tuli mestari hänen voitettuaan keskeisen kisan 95,9-93,1. Koskue ja Holmberg yltivät kahteen pisteeseen, Koskue sijoittui kolmanneksi voitettuaan keskeisen kisan 102,1-101,3.

– Tällaisessa kilpailujärjestelmässä on useita hyviä puolia ja joitakin heikkouksia. Ampuja saa monia tiukkoja startteja, mutta eniten pisteitä tehnyt ei välttämättä voita. Niin taisi nyt käydä Krister Holmbergille, Saviahde tuumi.

Marika Salminen, Maria Keskitalo, Saviahde, Tarmo Koskela ja Jouko Mutka voittivat kukin kaksi mestaruutta.

Joukkuekilpailuissa jylläsi odotetusti Raseborgs Skyttar. Tammisaarelaiset voittivat viisi lajia kymmenstä. Kosken Eränkävijät nappasi kolme ja Borgå Skyttar-Porvoon Ampujat kaksi mestaruutta.