VILJAMAA PISTESIJOILLE (8.) URHEILUPISTOOLISSA
6.7.2005 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaiset junioripistooliampujat pararantavat tahtiaan Belgradin EM-kilpailuissa. Eilen Viljamaa ampui olympiapistoolissa 12. sijan ja tänään urheilupistoolissa hän oli jo 8. Toinen edustajamme Jesse Peltomäki ampui myös tasaisen hyvin sijoittuen 13.

  Viljamaan ammunta oli tänään hyvin kaksijakoista. Kouluosassa aamupäivällä tuli käsittämättömiä virheitä, jopa yksi nelonenkin.

–  En voi ymmärtää mikä mättää, nelonen kouluosassa on aivan luokaton laukaus. Jotain täytyy keksiä, tietäisi vaan mitä. Kouluosion huono ammuntani tuhosi nyt kokonaisuuden, mutta sijoitus olisi ollut huomattavasti parempi jos olisin ampunut kouluosassa normaalisti, manaili Viljamaa

Toinen pistooliampujamme Jesse Peltomäki suoriutui kilpailustaan hyvin. Hän sijoituksensa kisassa oli 13.

–  Ammuin koesarjassa täydet ja se nosti paineita niin että ensimmäisessä kilpailusarjassani käsi tärisi. Kilpailussa tuli muutamia ongelmia, mutta pääsin niistä yli ja eteenpäin, kuvaili Peltomäki kisaansa.

–  Jessestä kuulemme vielä. Hän ampui erinomaisesti, mutta parissa sarjassa hän lähti turhaan seuraamaan muiden ampujien laukausten tahtia. Taisi kuulla kuulokkeiden läpi ne liian hyvin ja hän menetti oman tahtinsa, selvitti valmennukseen koulutus- ja kehityspäällikkö Erkki Rintakoski, joka videokuvaa suomalaisten ampujien suorituksia kisoissa.

Ukraina, Venäjä ja Ranska vahvoja

Entisen Neuvostoliiton hyviä pistooliperinteitä jatkavat nyt Venäjän ja Ukrainan urheilijat. Tämän päivän kisassa kuuden parhaan joukossa oli molemmista maista kaksi ja vieläpä korkeimmilla palkintopalleilla. Ranskalaiset ampuivat myös vahvasti sijoittuen heti venäläisten ja ukrainalaisten jälkeen.

Kilpailun voitti Ukrainan Ivan Bidnyak tuloksella 579, toinen oli Venäjän Gleb Rodin 578 ja pronssista uusivat Venäjän Dmitri Stafura ja Ukrainan Serhiy Smilynanyn tuloksella 577. Stafura oli uusinassa vahvempi pistein (93-90)

Suomalaisten sijoitukset olivat siis 8. (Viljamaa) ja Peltomäki 13.

Joukkuekisan voiton vei pisteen erolla Ukraina 1719, toiseksi nousi Ranska 1718 ja kolmas oli Venäjä 1710.

Tulokset

1. Ivan Bidnyak              UKR    579
2. Gleb Rodin                 RUS     578
3. Dmitri Stafura            RUS     577 (93)
4. Serhiy Smilynanyn     UKR     577 (90)
5. Fabrice Daumal         FRA     575
6. Julien Valtz                FRA     573
7. Dawid Uszynzki         POL     572
8. Rami Viljamaa            FIN       571
…..
13. Jesse Peltomäki       FIN      565

ra