EM-ILMA-ASEKISAT ALKOIVAT PRONSSILLA
1.3.2006 klo 12:00

Tarmo Koskela

Moskovan ilma-aseiden EM-kisat käynnistyivät tänään aamupäivällä. Parhaasta tuloksesta vastasi Tarmo Koskela.

Ensimmäisen päivän kisoina olivat suomalaisten osalta poikien ja tyttöjen ilmakivääri sekä miesten ja poikien  liikkuvan maalin 40ls kilpailu.

Parhaasta tuloksesta avauspäivänä vastasi 10m liikkuvan maalin poikien kilpailussa Tarmo Koskela. Koskela paukutti ensimmäisen osion tulokseen 185 ja toisen osion tulokseen 188. Lopputulos 373 nosti Koskelan komeasti pronssille. Poikien kisan voitti Venäjän Romanov tuloksella 381.

Poikien ilmakiväärissä menestys oli keskinkertaista. Henri Lahtinen oli suomalaisista paras sijoittuen 20. tuloksella 585, Mikko Ollikainen 574 ja sijoitus 42. Toni Matilainen koki varustarkastuksessa ongelmia, sillä hänen kiväärihousunsa eivät läpäisseet tarkastusta ja niimpä hän joutui ampumaan farmareissa. Tuloksena oli 50. sija tuloksella 527. Poikien finaali käydään iltapäivällä, mutta siinä ei suomalaisia ole mukana.

Tyttöjen ilmakiväärissä Pauliina Frilander sijoittui tuloksella 389 sijalle 29.

10m liikkuvan maalin kisan eka puoliskossa Krister Holmberg ampui tuloksen 192, Vesa Saviahteen tulos 191. Kärki kulkee tällä hetkellä 197 tuloksessa.

Miesten toisen puoliskon Holmberg ampui 191 tulokseen sijoittuen kahdeksanneksi. tuloksella 383. Vesa Saviaihde sijoittui 13. yhteistuloksella 380.

Miesten kisan voitti Ruotsin Niklas Bergström tuloksella 390 ja samaan maahan meni myös joukkuekulta ME-tuloksella 1159.

Poikien ilmakiväärin osalta tulokset muuttuivat jälkitarkastukissa, sillä saamamme tiedon mukaan muutamien ampujien suoritukset on hylätty. Suomalaisten sijoitukset paranivat kahdella pykälällä jokaisella. Hylkäyksen syynä liian takkien ja housujen jäykkyys…