GOLDOBINA JA KNÖGLER KULTAAN ILMAKIVÄÄRISSÄ
3.3.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Itävallan naiset piirittivät heti Super-Marion
Pfeischifter,Goldobina,Kurkova

Itävallan Mario Knögler sai heti uuden lempinimen Super-Mario voitettuaan miesten ilmakiväärin EM-kultaa. Naisten kilpailussa Saksan Sonja Pfeilschifter joutui taipumaan Venäjän Goldobinalle.

Miesten ilmakivääri saatiin käyntiin hieman epärauhallisissa merkeissä eilisten varustetarkatusten jälkeen. Hyväksytyt asut toki kaikilla oli mutta osa asuista oli mennyt hieman nippa nappa läpi. Suomalaista Henri Häkkinen teki kokoelma-asun; uusi takki ja vanhat housut. Puustisen Jussi tyytyi ampumaan Suomesta tuodulla toisella vanhalla asulla, jota hän oli käyttänyt reilut kaksi kuukautta sitten.

–          Kyllähän se tuntuu, kun on tottunut jo tuohon uuteen. Pito on aivan erilainen. Nyt pito alkoi löytyä vasta puolessa välissä kisaa ja silti turhan herkässä ysit tänään tuntuivat olevan. Ei se asuasia muuten mielessä ollut, mutta pito siinä aiheutti ongelmia, harmitteli Puustinen.

Puustisen peruskilpailun tulos oli 580. Pinnan paremmin ampunut Juho Jussilaa ei varusteasiat häirinneet, sillä hänen asunsa meni kerralla ongelmitta lävitse. 

–          Kyllä tänään vika oli miehessä. Tulokset ovat ailahdelleet koko kauden. Odotin parempaa, puuskahti Jussilla ammuntansa jälkeen ja meni keräämään varusteitaan laukkuun.

Suomalaisista parhaiten ampui Henri Häkkinen. Häkkisen tulos oli 593 eikä sillä päästy finaaliin.

– Koko ajan tuntui ammunta raskaalta ja väsyttävältä. Tasapainon kanssa oli vaikeuksia ja jalat väsyivät yllättävän nopeasti. ALusta jolla ammumme on melkoisen pehmeä ja tasapainoa joutui kokoajan työstämään. Laitakymppejä tuli turhan paljon. Viimeseen sarjaan sitten tuli 3 ysiä ja siinhän se sitten oli. Täytynee ruveta harjoittelemaan useammanlaisilla alustoilla, analysoi väsyneen tuntuinen Häkkinen.

Häkkisen tulos 593 on pari pistettä parempi kuin edellisissä EM-kisoissa ja Suomessahan on tullut jo huippu tuloksia (599). Suunta on oikea ja heinäkuussa Zagrebin MM-kisoissa jaetaan sitten olympiapaikkoja ja sinne Häkkinen tähtää todenteolla.

Finaaliraja oli 595. Peruskisan paras oli Itävallan Christian Planner 598, Toisena finaaliin lähtee Venäjn Sergui Kruglov 597 ja kolmantena Slovakian Josef Conci 597. Muut finalistit ovat Khadjibekov (RUS), Knögler (AUT), Lazyeykin (UKR), Pletikosic (SCG) ja Sokolov (RUS) 595.

Finaalissa alkoi sitten tapahtua. Neljänneltä sijalta voittoon nousi toinen itävaltalainen, Mario Knögler, joka ampui huikean finaalituloksen 104,1. Knöglerin alku oli heti vakuuttava 10,5 ensimäiseksi laukaukseksi. Voiton Knöglerille ratkaisi varma tasaisuus; ei yhtään laukausta alle 10,0.  Super-Marion lopputulos oli hieno 700,1 (596+104,1).

Johtopaikalta lähetenyt Knöglerin joukkuekumppani Christian Planner sortui hermoiluun. Mies ampui peräti viisi laukausta alle 10,0.

Hopea ampui Venäjän Sergei Kruglov 699,5 (597+102,5) ja pronssin niin ikää Venäjän Artem Khadjibekov 699 (596+103)

Häkkisen sijoitus on 19, Jussila 57. ja Puustinen 60.

Venäjän joukkue tulos sivuaa ME:tä

Joukkuekisan voittoon laukoi isäntämaa Venäjä 1788. Hopeaa meni Itävaltaan 1785 ja pronssin sai Slovakian joukkue tuloksella 1778. Suomen sijoitus oli 14. tuloksella 1736.

 

Naisten kiväärikään ei tuonut lohtua

Suomalaiset naisetkaan eivät onnistuneet tänään odotuksista huolimatta. Parhaimmin suomalaisista ampui Marjo Yli-Kiikka, joka sai tuloksen 394 (sijoitus 14.). Hanna Etulan oli tyytyminen tulokseen 392(28.) ja Viivi Koivun tulokseksi jäi 389 (41).

–          En tiedä mikä oli, mutta tuntui kuin taulu olisi kokoajan liikkunut. Pito ei pitänyt ja hajontaa tuli kokoajan, puhisi pettynyt Viivi Koivu..

– Sai kyllä tehdä todella kokopäivän edestä töitä. Eka sarjan kolme viimeistä meni jotenkin täysin lööperiksi, kaksi ysiä ja vieläpä yksi kahdeksikko. Eihän sillä voi mitenkään enää pärjätä. Onhan se poikkeuksellinen aluistus tuo 96 sarja, mutta jatko meni sitten jo paremmin, manasi Yli-Kiikka.

Goldobina kiri ohi Pfeischifterin

Finaaliin kärjessä lähtee Saksan huippu, Sonja Pfeilshifter 398, toisena Venäjän Tatiana Goldobina 397  ja kolmantena Puolan Sylvia Bogacka 397. Finaali rajatulos oli 396. Tilanne toki on tällä hetkellä epävirallinen, koska välitarkastuksen kautta saattaa tulla hylkäämisiä.

Naisten finaalissa kärjessä lähtenyt Saksan kestomensestyjä Sonja Pfeischifter joutui taipumaan Venäjän Tatiana Goldobinalle. Venäläinen meni Pfeilschifterin ohi toisella finaalilaukauksella ja piti johdon loppuun saakka. Kolmanneksi sijoitui Tsekin tasavallan nuori Katerina Kurkova. Goldobinan voittotulos oli 502,1 (397+105,1) ja saksalaisen kestomenestyjän Pfeilschifterin hopeamitalitulos 501,2 (398+103,2). Pronssi ratkesi tuloksella 500,2 (396+104,2).

 Naisten joukkue kisan voiton vei Saksa 1189, hopeaa Valko-Venäjälle 1185 ja pronssia Ukrainaan 1184. Suomen sijoitus oli 7. tuloksella 1175

 

ra

 

 

                                                                                                                                         

ra