TSA JUHLII 80 VUOTTA SM-KISAISÄNTÄ
17.3.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Turun Seudun Ampujat täyttää tänä vyonna kunniakkaat 80 vuotta. Seura juhlii työnmerkeissä järjestämällä ilma-aseiden SM-kisat.

80-vuotias Turun Seudun Ampujat (TSA) on päättänyt juhlia kunniakasta 80-vuotista taivaltaan työn merkeissä. Mikäs sen hienompaa, kun kunniakas seura, joka on tuottanut huippuampujia maailmalle, isännöi nyt SM-kisoja.

TSA ei isännöi vain yhtä ilma-seiden kisaa, vaan on hoitanut ilma-aseiden joukkue-SM:ää lukuunottamatta kaikki muut SM-kisat. Pari viikkoa sitten rulianssi alkoi. Aikaisemmin kisattiin siis ilmaolympiapistoolin ja liikkuvan maalin kisat ikäänkuin lämmittelyksi ja nyt 17-19.3. on vuorossa ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kisat. Näiden lisäksi turun Kupittaalla ammutaan myös Näkövammaisten Keskusliiton mestaruuskisat sekä myös SAL:iin integroituneiden liikuntavammaistenkin kisat.

Reilusti yli 80 päinen talkoojoukko on tehnyt rutkasti töitä ja päivät kuluvat koko viikonlopun ajan kisahommissa.

Näkö- ja liikuntavammaiset aloittivat ison rulianssin

Kuluvan viikonlopun aloittivat näkövammaiset ja liikuntavammaiset. Näkövammaiset kilpailevat vielä NKL:n alaisuudessa, mutta liikuntavammaiset kuuluvat SAL:n alaisuuteen.

Näkövammaisten ammunta luokitellaan kolmeen luokkaan: B1 -sokeat, B2 -vaikeasti näkövammaiset ja B3 heikkonäköiset. Kisassa kilpailtiin luokkavoitoista, mutta SM:t ratkaistiin ensi kertaa tulosten perusteella. Näkövammaisten Suomen mestaruuden ilmakiväärin 30 ls:n pystyasennossa voitti B1 luokassa ampunut Jukka Hämäläinen tuloksella 384,4(284+100,4).Hopean nappasi Timo Nyström 368,6(261+98,3)  ja pronssin Ville Montonen 359,3 (261+98,3).

Viime vuonna SAL:iin integroitu ja paralympialajeihin kuuluvat liikuntavammaiset aloittivat myös omat SM-kisansa. Ilmakiväärin makuun kirkkain tähtemme, paralympiakultamitalisti Minna Leinonen oli tänäänkin tiukan tarkka. Tuloksena puhdastakin puhtaampi 600!

Kilpailuihin osallistuu koko Suomen vammaisurheilun huippu, joka valmistautuu heinäkuussa Sveitsissä pidettäviin MM-kisoihin.

Turussa tehdään historia

Kupittaalla tehdään ampumaurheilun historiaa, sillä nyt ensimmäistä kertaa finaalit ammutaan elektronisiin taululaitteisiin. Norjalainen Megalink laitevalmistaja on tuonut laitteensa Kupittaalle ja näin finaalit päästään suorittaaman onlinena. Elektronisten laitteiden avulla katsojat pystyvät seuraamaan kisoja helposti ja pysyvät kokoajan ajantasalla. Eli kisoihin kannattaa tulla nyt kauempaakin katsomaan! Täysi hönkä alkaa siis huomenna lauantaina ja ksat pättyvät sunnuntaina.

Lauantain finaalisessio
Klo 13.30 – 14.00 ilmakivääri  sarja N20
Klo 15.00 – 15.30 ilmakivääri  sarja Y20
Klo 16.00 – 16.30 ilmapistooli sarja N
Klo 17.30 – 18.00 ilmapistooli sarja Y

Sunnuntain finaalit
Klo 12.00–12.30 ilmapistooli sarja N20
Klo 13.00–13.30 ilmapistooli sarjaY20
Klo 14.00–14.30 ilmakivääri  sarjaN
Klo 16.30–17.00 ilmakivääri  sarjaY

Kisatuloksia löytyy TSA:n sivuilta http://www.turunseudunampujat.fi/etu.htm

teksti ja kuvat RA