Tehoryhmän leirillä mitattiin asenne
13.6.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jälkiruoaksi ampujien tietoiskuja tärkeistä ammunnan osa-alueista..
Mikot yhdessä analysoivat ampumasuoritusta
Tietoiskujen ja analysointien jälkeen on käytännön vuoro..ei muuta kuin ampumaan.

Tehoryhmäläiset kokoontuivat tänä kesänä yhteisleirille Laukaaseen. Ilmatieteenlaitoksen ennusteet eivät toteutuneet, vaan leiri pidettiin koleissa ilmoissa. Kuitenkin tavoitteet tulivat täytettyä ja mukavaa oli!

Laukaan leiri meni todella mallikkaasti kylmistä keleistä huolimatta. Leirivalmistelut oli tehty hyvin, sillä hommat sujuivat ilman suurempia ongelmia. Mikko Mattila sopi leirin johtajaksi paremmin kuin hyvin ja yhteistyö valmentajien kesken oli sujuvaa. Ilo silmälle oli myös se, että leirillä oli valmentajia aikaisempaa enemmän.

Leirin päätavoitteet olivat polviasennon harjoittelu ja ampumakestävyyden parantaminen. Lähes kaikki saavuttivat tavoitteet. Polviasento on melko haasteellinen ampuma-asento ja siksi olikin tärkeää, että painotus oli juuri tällainen. Erittäin hyvää harjoitusta tuleville huippu-urheilijoille oli myös esitelmän pito itse valitsemastaan tärkeästä ammunnan osa-alueesta. Haastavaa se oli siksi, että asiantuntijoita oli paikan päällä arvioimassa tuotosta. Urheilijat saivat varmasti niin paljon valmennusneuvoja ja tietoa, joiden soveltaminen käytäntöön saattaa viedä vähän aikaa. Kuitenkin Tehoryhmän kasvatit ovat vielä nuoria ja matkaa on vielä paljon jäljellä.

Urheilijat olivat ahkeria ja kokolailla asiallisesti. Kylmä ilma ei lannistanut, vaan päinvastoin. Sanotaan, että vasta sitten tietää miten vahvaa tee on, kun sen laitaa tarpeeksi kuumaan veteen. Nuoret urheilijat osoittivat, etteivät rutise turhasta. Kuuman mehun ja suomalaisen sisun avulla saatiin harjoitukset tehtyä ja asentoja hiottua paremmiksi. Asennetta, yritystä ja taitoa nuorista löytyy, kysymys kuuluu vain, että miten ne saadaan kunnolla esille.

Leiri ei ollut pelkkää ammuntaa -luonnollisesti. Iltaisin käytiin läpi tärkeitä asioita, esimerkiksi analysoitiin videoituja ampuma-asentoja, kerrottiin antidopingasioista ja tuulen vaikutuksesta. Riistamaalipojat olivat oikein aktiivisina iltaisin pelaamassa jalkapalloa, kai he valmistautuivat MM-kisatunnelmaan. Leirin nuorin, Sami, täytti 13 vuotta ja hänelle annettiin lahjaksi Pete Patruuna-maskotilla varustettu paita. Virkistystoimintana käytiin mölkkyturnaus, jossa tietysti jokainen oli voittaja.

Hotelli Vuolake oli majapaikkamme ja siellä palvelu toimi kuin ajatus. Lämpimästi voin suositella muillekin matkalaisille. Kylmistä ilmoista huolimatta lämpimät kiitokset Keski-Suomen Ampujille, jotka mahdollistivat hyvillä harjoitusmahdollisuuksilla ja auttavaisella asenteella tämän Tehoryhmän leirin onnistumisen.

-Hopo-

Lisätietoja: /nuorisotoiminta/tehoryhmat/yhteisleiri_laukaa/