Liikkuvan maalin ampujat mitalivauhdissa
28.7.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin ampujat aloittivat hienosti MM-kilpailun Kroatian Zagrebissa perjantaina 28. heinäkuuta. Krister Holmberg, Vesa Saviahde ja Staffan Holmström miehissä ja Tarmo Koskela pojissa on valmiina aloittamaan Suomen joukkueen 8-10 mitalin tavoitteen täyttämistä.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Krister Holmberg on viidentenä tuloksella 292 ja Vesa Saviahde kahdeksantena tuloksella 290. Holmberg on vain pisteen ja Saviahde kolme pistettä jäljessä kilpailua johtavaa Ukrainen Vladislav Prianishnikovia. Joukkuekilpailussa Suomi on kolmantena. Liikkuvan maalin kilpailu päättyy huomenna lauantaina nopeisiin juoksuihin.

– Joku joutuu uhrautumaan, Vesa Saviahde naurahti uteluun, joko nyt huomenna lauantaina Suomen mitalitili avautuu.

– MM-kisat ovat vasta aluillaan, vaikka tosin ensimmäisinä päivinä oli kovia suomalaislajeja, totesi Krister Holmberg.

Liikkuvan maalin ampujat ovat tuoneet MM-mitalin vuoden 1998 kilpailuista lähtien.

Vesa tyytymätön ammuntaan

– Tuloksessa ei ole vikaa, vaan siinä miten se tuli. Alku oli vaikea, mutta silloin tuli hyviä osumia. Sitten ammunta helpotti ja tuli huonoja osumia, Vesa Salviahde kertoi.

– Asetelmat ovat ihan hyvät. Huomenna otan kaikki, mitä saan, mutta mitä vaan voi tapahtua. Tulosluettelon kärki ei välttämättä ole sama huomenna.

Vesa sanoo olevansa tasavahva normaalijuoksuissa, toisen päivän nopeat juoksut sujuvat aivan yhtä hyvin kuin ensimmäisen päivän hitaat.

– Nyt ammuin hitaissa saman kuin Lahdessa, hän muisteli neljän vuoden takaisia MM-kilpailuja. Lahdessa tuloksena oli 4:s sija.

Huomenna on uusi päivä

Krister Holmberg muistutti, että liikkuvan maalin ampujat hakevat normaalijuoksujen hitailla juoksuilla vasta asetelmia. Kilpailu ratkeaa toisena päivänä nopeilla juoksuilla.

– Tuntuma on hyvä ja tämä paikka on mukava ampua. Ammunta on suurin piirtein siinä mallissa, missä sen pitääkin olla, hän tuumi.

– Arvokilpailut sytyttävät aina.

Kuuden päivän urakka

Miehet ja pojat urakoivat liikkuvassa maalissa neljä kilpailua kuudessa päivässä. Sekä ilma- että pienoiskiväärillä he ampuvat normaalijuoksujen 60 laukauksen kilpailua kaksi päivää. Ensimmäisenä päivänä 30 laukauksen hitaat juoksut ja toisena päivänä 30 laukauksen nopeat juoksut.

Ilma- ja pienoiskiväärillä he ampuvat 40 laukauksen sekajuoksujen kilpailun yhdessä päivässä.

mv