Tarmo Koskela Urheilukoulun paras urheilija
29.9.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Riistamaaliampuja Tarmo Koskela palkittiin Puolustusvoimain Urheilukoulun saapumiserän 2/2005 parhaana urheilijana perjantaina 29. syyskuuta Hämeen Rykmentin upseerikerholla Lahdessa. Varusmiesaikanaan Koskela ampui pronssia poikien liikkuvan maalin sekajuoksuissa ilma-aseiden EM-kilpailussa Moskovassa. Saapumiseränsä kotiuttamisjuhlassa Koskela sai myös parhaan ampujan palkinnon.

Borgå Skyttar – Porvoon Ampujat –seuraa edustava 20-vuotias Tarmo Koskela aloittaa heti varusmiespalveluksensa jälkeen opinnot Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Hänen pääaineensa on maatalousekonomia.

Vaikka liikkuva maali ei ole enää olympialaisten ohjelmassa, Koskela aikoo jatkaa lajin parissa huippu-urheilu-uraansa. Hän kertoo, että opiskelija-asuntolan alakerrassa löytyy liikkuvan maalin ilmakiväärirata ja naapurirakennuksesta punttisali, joten harjoitusolot ovat jatkossa hyvät. Harjoitus- ja opiskelukaverina on Juho Säteri.

Tarmo Koskelan lisäksi saapumiserässä II/2005 varusmiehenä palvelivat kivääriampujat Markus Manninen (Hämeenlinnan Ampumaseura) ja Juhana Toikko (Alavuden Ampujat), haulikkoampujat Antti Helin (Sibbo Skyttegille), Riku Aaltonen (Hyvinkään Metsästysampujat), Miikka Valtonen (Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseura) ja Niko Hyvärinen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat). Saapumiserässä II/2006 varusmiespalveluksensa aloittavat haulikkoampujat Oskari Kössi (Loimaan Laukojat), Miikka Peltonen (Anttilan Erämiehet), Mika Ruotsalainen (Satakunnan Ampujat) ja Antti Tuomenoksa (Vihdin Ampumaseura) sekä kivääriampuja Toni Matilainen (Pieksämäen Seudun Ampujat).

Urheilukoulun parhaan ampujan palkinnon saajat ennen Tarmo Koskelaa: 2004 Miikka Rintala, 2003 Tuukka Laurila, 2002 Jaakko Hacklin, 2001 Vesa Lautamatti, 2000 Ville Laitinen, 1999 Marko Ojala, 1998 Arvi Heikkilä, 1997 Teemu Tiainen, 1996 Mikko Mäkitalo, 1995 Jaana Pitkänen, 1994 Marko Kemppainen, 1993 Esa Heinonen, 1992 Niko Kamaja, 1991 Sami Remes ja 1990 Jyrki Leppihalme.

mv