Minna Leinonen Vuoden vammaisampumaurheilija toisen kerran
4.11.2006 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen Ampumaurheiluliitto palkitsi Minna Leinosen Vuoden vammaisampumaurheilijana kauden päätöstilaisuudessaan lauantaina 4. marraskuuta Vierumäellä. Kajaanin Ampujia edustava 25-vuotias Leinonen ansaitsi palkinnon toisen kerran peräkkäin.

Minna Leinonen ampui neljänneksi ja viidenneksi vammaisampumaurheilun MM-kilpailussa Sargansissa Sveitsissä heinäkuussa. Pienoiskiväärin makuuasennon 60 laukauksen avoimen luokan kilpailussa hän oli neljäs tuloksella 682,4 (581+101,6) ja jäi vain 0,8 pistettä mitalista. Päälajissaan, ilmakiväärin makuuasennon 60 laukauksen avoimen luokan kilpailussa hän oli viides tuloksella 704,2 (599+105,2). Ilmakiväärillä hän jäi mitalista 0,5 pistettä ja voitosta 1,5 pistettä.

– Sijoitukset maistuvat nyt sellaiselle pehmeän mukavalle. Ihan hyvällä mielellä niitä mietin, vaikka minulla oli mitali tavoitteena, sanoo Leinonen.

– Kuntoni oli parhaimmillaan kauden tärkeimmässä kilpailussa.

Jyväskylässä asuva ja harjoitteleva Leinonen keskittyy jo uuteen kauteen.

– Kansallisissa kilpailuista, esimerkiksi ilma-aseiden SM-kilpailusta, odotan hyviä laukauksia ja hyvää tulosta. Keväällä käytävissä kansainvälisissä ranking-kilpailuista tavoittelen samoin hyvää ja tasapainoista suoritusta. Päätavoite on EM-kilpailussa heinäkuussa. Sinne lähden ampumaan hyvien, täydellisen keskittyneiden laukausten tuloksena kymppejä – toivottavasti kaikki – ja sitä kautta sitten toivon mukaan mitalia, hän asettaa tavoitteita.

Tänä vuonna Leinonen ampui täydet 600 pistettä voittaessaan ilmakiväärin makuuasennon Suomen mestaruuden Turussa maaliskuussa.

Minna Leinonen, Sirkka-Liisa Collin, Seppo Jolkkonen, Erkki Pekkala, Veikko Palsamäki, Tapani Meriläinen ja Kalevi Kaipainen ovat ampuneet maapaikan vuoden 2008 paralympialaisiin Pekingiin. Paralympialaisiin pääsee yhteensä 140 ampumaurheilijaa ja Kansainvälinen Paralympiakomitea (IPC) jakaa paikat osallistuvien maiden kesken viimeistään kevään 2008 aikana. Nyt paralympiakelpoisia ampumaurheilijoita on noin 180.

– Kun IPC on kertonut, miten monta paikkaa Suomi saa, Paralympiakomitea valitsee joukkueen näyttökilpailujen perusteella, Leinonen sanoo.

Minna Leinosen urheilijaprofiili

syntymäaika

18.8.1981

syntymäpaikka

Ristijärvi

kotipaikka

Jyväskylä

seura

Kajaanin Ampujat

henkilökohtainen valmentaja

Pirjo Peltola

aviosääty

avoliitossa

ammatti / koulutus

opiskelupaikka Jyväskylän ammattikorkeakoulussa

aseet

Feinwerkbau-ilmakivääri ja Anschütz-pienoiskivääri

patruunat

pienoiskiväärillä Lapuan Master M ja Master L sekä ilmakiväärillä RWS:n R10

kilpailu

vuosi ja paikka

sija

laji

tulos

paralympialaiset

2004, Ateena (GRE)

1

ilmakivääri, makuu, 60 ls, avoin luokka

705,4 (600+105,4)

EM-kilpailu

2005, Wroclaw (POL)

2

pienoiskivääri, makuu, 60 ls, avoin luokka

704,6 (599+105,6)

MM-kilpailu

2006, Sargans (SUI)

4

pienoiskivääri, makuu, 60 ls, avoin luokka

682,4 (581+101,6)

MM-kilpailu

2006, Sargans (SUI)

5

ilmakivääri, makuu, 60 ls, avoin luokka

704,2 (599+105,2)

mv