Hanna Etula tiesi kuntonsa
5.1.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Naisten kiväärijoukkue Hanna Etula (399), Marjo Yli-Kiikka (396) ja Viivi Koivu (393) laukoi ilmakiväärin joukkue-ennätykseksi 1188 pistettä perjantaina Ruotsin Sävsjössä. Kahden vuoden takainen ennätys ylittyi kahdeksalla pisteellä. Joukkueen tarkin oli lahtelainen Hanna Etula, jonka tulos 399 sivuaa henkilökohtaista Suomen ennätystä. Etulan "apueina" toimivat Marjo Yli-Kiikka (396) ja Viivi Koivu (393).

– Tiesin olevani paremmassa kuin 396 pisteen kunnossa. Sen tuloksen tein täällä torstaina, 25-vuotias fysioterapeutti paljasti ennätyksensä jälkeen. Hänen ainoa yhdeksikkö syntyi kisan 33. laukauksella ja siitä sähköinen tulostin antoi arvoksi 9,6. Jossittelulle täydestä 400 ei jäänyt sijaa. 399 on melko harvinainen tulos kv. kilpailuissa.

Naisten ilmapistoolissa Karoliina Keskitalon rutiini (peruskilpailussa 379) oikeutti jälleen "piikkipaikalle". Sen hän säilytti finaalissakin, vaikka Ruotsin Asta Kovanen oli ennen päätöslaukausta vain 0,2 pisteen päässä 23-vuotiaasta perniöläisestä. Paula Viitasaari ylti myös finaaliin, mutta siinä maajoukkuevalmentaja jätettiin kahdeksanneksi.

Matti Erkkilä