Suomalaiset jäivät voitoitta Sävsjön kisojen päätöspäivänä
6.1.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaiset jäivät voitoitta Sävsjön ampumakisojen päätöspäivänä lauantaina. Silti ilmakiväärein ja pistoolein tehtiin muutamia kovia tuloksia – jopa sivuttiin Suomen ennätystä. Raumalainen Tiia Törmälä laukoi tyttöjen ilmakiväärin peruskilpailussa Suomen ennätystä sivuavan 395 pisteen mainion tuloksen.

Naisten ilmakiväärissä sekä Marjo Yli-Kiikan että Hanna Etulan tulokset olivat 395, mutta tiukassa finaalissa suomalaiset jätettiin sijoille kuusi ja kahdeksan. 

Miesten ilmapistoolissa Kai Jahnsson laukoi kauden parhaakseen 579 pistettä, mutta finaali ei tällä kertaa sujunut pintapelastajalta tarkasti. 

Swedish Cup järjestettiin kolmannen kerran. Päiväkohtaisten kisojen lisäksi perjantaina käytiin eri joukkueiden välinen maaaottelu ja kisoista lasketaan myös sarjakohtaiset yhteispisteet. Hanna Etula laukoi parhaaksi naisten kivääriampujaksi ja Tiia Törmälä oli paras tyttö. Kädenpuristuksen lisäksi Etula sai laadukkaan ilmakiväärin ja Törmälä 2000 kruunua riihikuivaa.  

Suomen 30 ampujan vahvuinen joukkue kehui kisapaikkaa ja kisajärjestelyjä. Sävsjössä on heidän mukaansa Pohjoismaiden paras ilma-aserata. 

Matti Erkkilä

Lisätietoja: http://www.swedishcup.nu