Nuorten Suomi-Viro-maaottelu viikonloppuna Jämsässä
16.1.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi ja Viro ampuvat perinteiden alle 20-vuotiaiden nuorten ilma-asemaaottelun Jämsässä 20.-21. tammikuuta. SM-karsinta- ja EM-katsastuskilpailujen yhdessä käytävässä maaottelussa on neljä sarjaa, tyttöjen ja poikien ilmapistooli ja ilmakivääri. Maajoukkueissa on yhteensä 12 ampujaa eli 3 jokaisessa lajissa.

Suomea edustavat ilmakiväärin tyttöjen joukkueessa Tiia Törmälä (Rauman Seudun Urheiluampujat), Pauliina Frilander (Pieksämäen Seudun Ampujat) ja Noora Etula (Lahden Ampumaseura) sekä poikien joukkueessa Henri Lahtinen (Hämeenlinnan Ampumaseura), Juha Soini (Jalasjärven Ampujat) ja Ville Nokipii (Pohjois-Hämeen Ampujat). Kiväärilajien päävalmentaja Pirjo Peltola on lisäksi valinnut varalle Pia Vanhaselän (Mikkelin Ampujat) ja Sami Valkaman (Turun Seudun Ampujat). Ilmapistoolin tyttöjen joukkueessa ovat Anette Källi (Lehtimäen Ampujat), Piia Juhala (Mikkelin Ampujat) ja Terese Lindgren (Raseborgs Skyttar) sekä poikien joukkueessa Jesse Peltomäki (Kuortaneen Kunto), Henri Rutanen (Ylivieskan Kuula) ja Kristoffer Ingelin (Raseborgs Skyttar). Ilmapistooliampujat maaotteluun valitsi pistoolilajien nuorten valmentaja Reino Peltomäki.

Maaottelun pisteet lasketaan sarjoittain virallisista lopputuloksista eli finaalin jälkeisistä tuloksista. Paras maajoukkueisiin nimetty ampuja saa 7 pistettä, toinen 5 pistettä, kolmas 4 pistettä ja niin edelleen siten, että kuudes saa 1 pisteen.

Suomi voitti Viron pistein 49-38 viime vuonna Haapsalussa. Suomi voitti molemmat kivääriottelut pistein 16-6 eli kolmoisvoitolla, mutta hävisi molemmat pistoolikilpailut. Viro voitti tyttöjen ilmapistoolin 14-7 ja poikien ilmapistoolin 12-10, vaikka Jesse Peltomäki voitti kilpailun.