Huippuampujat kohtaavat Jämsässä
19.1.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tulevana viikonloppuna järjestetään Jämsän ilma-asekilpailut, joihin on ilmoittautunut 300 ampujaa. Mukana ovat lähes kaikki tämän hetken Suomen parhaat ilma-aseampujat; kirkkaimpina tähtinä Suomen ennätysten haltijat Jari Koivu ja Lauri Lauste (ilmapistooli Y), Mira Nevansuu (ilmapistooli N), Marjo Yli-Kiikka (ilmakivääri N) ja Henri Häkkinen (ilmakivääri Y).

 

Miesten ja naisten sarjoissa ampujat antavat tuloskunnostaan näyttöjä Suomen Ampumaurheiluliiton valmennusjohdolle, joka katsastaa ampujia maaliskuun EM-kilpailuihin. Myös invalidiampujille kilpailu on katsastus EM-kilpailuihin.

 

Nuorten maaottelu

 

Jämsän ilma-asekilpailujen yhteydessä käydään nuorten alle 20-vuotiaiden Suomi-Viro maaottelu. Maaottelulajit ovat ilmakivääri ja ilmapistooli tytöille ja pojille.

 

Maaottelu käydään 3-henkisin joukkuein. Viime vuonna maaottelun voitti Suomi.

 

SM-karsinta

 

SM-karsintakilpailuissa tavoitellaan paikkaa SM-kilpailuun. Karsintakilpailujen tulokset kootaan rankinglistalle, jolta parhaat valitaan maaliskuussa Oulussa ammuttavaan SM-kilpailuun. SM-karsinnassa ovat mukana 15–70-vuotiaat ampujat.

 

Kilpailut alkaa lauantaina kello 9.30 ja sunnuntaina kello 9. Molempina päivinä kilpailut päättyvät noin kello 17. Kilpailujen mielenkiintoisimmat hetket ovat tietenkin finaalikilpailut, jotka ammutaan Vitikkala-salissa seuraavasti:
Lauantaina 20.1.
klo 13:00 ilmapistooli Y,
klo 14:15 ilmakivääri Y20(MO),
klo 15:45 ilmap6istooli N ja
klo 16:30 ilmakivääri N20 (MO)
Sunnuntaina 21.1.
klo 12:00 ilmapistooli Y20 (MO),
klo 13:10 ilmapistooli N20 (MO),
klo 14:00ilmakivääri Y ja
klo 15:00 ilmakivääri N

 

Yhteistyö on voimaa

 

Ison ja tärkeän kilpailutapahtuman järjestelyissä yhteistyöllä on tärkeä merkitys. Kilpailujen onnistumisesta vastaavat Jämsän Seudun Ampujat, Keski-Suomen Ampujat ja Jämsän Retki-Veikot (suunnistuksen erikoisseura). Kilpailujärjestelyjen osalta kokeillaan ensimmäistä kertaa lajirajat ylittävää yhteistyötä Jämsänjokilaaksossa. Kaikilla yhteisöillä on oma tärkeä rooli kilpailujen järjestelytehtävissä.

Lisätietoja: http://www.veevee.info/jamsa2007/