552 ampujaa 47 maasta ilma-aseiden EM-kilpailussa Ranskassa
13.3.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

552 ampujaa 47 maasta kilpailee ilma-aseiden EM-mitaleista Ranskan Deauvillessä 14.-17. maaliskuuta. Ensimmäinen virallinen harjoituspäivä on tänään ja ensimmäiset kilpailut huomenna keskiviikkona, jolloin suomalaisista kilpailee Krister Holmberg liikkuvan maalin sekajuoksuissa.

Etukäteistietojen mukaan kaksi maata, Venäjä ja Ukraina, on EM-kilpailussa täydellä 36 ampujan joukkueella. Isot joukkueet ovat myös Saksalla, jota edustaa 33 ampujaa, sekä Tshekillä, Unkarilla ja Puolalla, joilla jokaisella on 26 ampujaa. Kisat järjestävällä Ranskalla on 20 ampujaa.

Ensimmäiset suomalaiset ampujat, Krister Holmberg, Tiia Törmälä ja Jesse Peltomäki, ovat jo harjoitelleet kisapaikalla. Aivan Atlantin rannalla Normandiassa sijaitsevan Deauvillen kongressikeskus tuntui ainakin harjoituksissa hyvältä kilpailupaikalta.

Suomen joukkueen muut ampujat, Hanna Etula, Henri Häkkinen, Karoliina Keskitalo, Viivi Koivu, Mira Nevansuu ja Marjo Yli-Kiikka, matkustavat Deauvilleen huomenna keskiviikkona. Matka Helsinki-Vantaan lentokentältä kisapaikalle kestää noin seitsemän tuntia, kun järjestäjät kuljettavat kilpailijat linja-autolla Pariisista Deauvilleen. Hyvällä tuurilla linja-auto lähtee aikataulun mukaisesti ja eikä Pariisin ruuhkatkaan hidasta menoa. Huonolla tuurilla kaikki on toisin.