Marko Kemppainen rikkoi jokaisen kiekon EM-skeetin ensimmäisellä kierroksella
18.7.2007 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marko Kemppainen rikkoi jokaisen kiekon skeetin EM-kilpailun ensimmäisellä kierroksella Espanjan Granadassa keskiviikkona 18. heinäkuuta. Heikki Meriluoto ampui 24 ja Timo Laitinen 22 kiekkoa. Poikien skeetissä kilpailevat Jesse Louhelainen ja Miikka Peltonen rikkoivat molemmat 22 kiekkoa. Marjut Heinonen ja Maarit Lepomäki aloittavat vasta kello 14.30 Suomen aikaa.

Suomussalmen Urheiluampujia edustava 31-vuotias Marko Kemppainen aloitti kolmen päivän urakkansa vakuuttavasti Granadan helteessä. Vuoden 2004 olympiahopeamitalisti rikkoi kaikki 25 kiekkoa ja on jaetulla ykkössijalla.

Siilinjärven Urheiluampujien 29-vuotias Heikki Meriluoto ampui 24 kiekkoa. Hän ampui ohi nelospaikan jälkimmäisen tuplakiekon ensimmäisen kiekon eli B-kiekon.

Sibbo Skyttegillen 34-vuotias Timo Laitinen ampui 22 kiekkoa ensimmäisellä kierroksella. Hänellä oli vaikeuksia nelos- ja vitospaikoilla. Nelospaikalla hän pummasi yksittäisen A-kiekon sekä ensimmäisen tuplakiekon jälkimmäisen kiekon eli B-kiekon. Vitospaikalta hän ampui ohi yksittäiskiekon eli B-kiekon.

Granadan ampumaurheilukeskuksen skeetradat ovat hyvät. Kiekot näkyvät mainiosti ja ainakin tänään keskiviikkoa sää on tyyni, mikä lupaa kovaa tulostasoa. Kun ensimmäinen kierros on vielä kesken, 14 miestä on ampunut puhtaan sarjan ja 28 miestä vähintään 24 kiekkoa.

Kaikkiaan kahdeksan suomalaisampujaa kilpailee tänään keskiviikkona EM-ammunnoissa Espanjan Granadassa. Skeetampujien lisäksi kivääriampuja Henri Häkkinen kilpailee 300 metrin vakiokiväärin 3 x 40 laukauksen karsintakilpailussa.

Henri Häkkinen aloitti kello 13.15 alkaen Suomen aikaa ja päättää 120 laukauksen kilpailun viimeistään 15.30. Hänen kilpailupaikkansa on numero viisi, joka tällä kertaa on vasemman laidan ensimmäinen paikka karsinnan toisessa erässä.

Heikki Meriluoto, Timo Laitinen ja Marko Kemppainen ampuvat vielä toisen kierroksen. Meriluoto ampuu kello 16.30, Laitisen kello 17 ja Kemppainen kello 17.30 alkaen.

Marjut Heinonen ja Maarit Lepomäki aloittavat naisten skeetin kaksipäiväisen kilpailun ensimmäisen kilpailupäivän kello 14.30. Heinonen ampuu ryhmässä numero 25 ja hänen toinen kierroksensa on kello 19.30 alkaen. Lepomäen ryhmä on numero 26 ja hän ampuu toisen sarjansa kello 19.00.

Miikka Peltonen ja Jesse Louhelainen ovat ampuneet ensimmäisen sarjansa. Molemmat rikkoivat 22 kiekkoa. Peltosen toinen sarja on kello 15.30 ja Louhelaisen kello 17 alkaen.

Haulikkolajien tulokset löytyvät osoitteesta http://www.gestgare.com/esc2007/.

Skeettarit kilpailevat vain kolmella radalla. Miehiä ja poikia on yhteensä 21 ryhmää, joissa jokaisessa on kuusi ampujaa. Naisia ja tyttöjä on kahdeksan ryhmää.